Ivan tea - erjesztett, organikus, ömlesztett- Estvita - 35g

Kód: 2144
Nincs értékelés
1 830 Ft
Jelenleg nem kapható
Várható kézbesítés:
22.12.2020
A tétel elfogyott…

Az Ivan tea. (Erdei deréce) egy hagyományos szláv ital. A deréce leveleket kézzel kell betakarítani, és az eredeti szárítási és erjesztési technológia alkalmazásának köszönhetően ez a tea megőrzi a deréce kivételes hatásait, valamint jellegzetes keserű ízét. A teáról bővebben itt olvashat cikkünkben

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az Ivan tea segít normalizálni a prosztata működését a férfiaknál, biztosítja az ízületek megfelelő mozgását és rugalmasságát, valamint antioxidáns hatással rendelkezik, amelyek megakadályozzák az öregedési folyamatot. Az áfonya is arról ismert, hogy sok antioxidáns forrása és javítja látást.  A tea ideális azok számára, akik a koffeinmentes italokat részesítik előnyben.

Ez a tea erjesztéssel készül.

 

IVAN-TEA, vagyis a tea, amelynek neve van. 

A jó hírnév mindenek felett. Ha tisztelik Önt a tulajdonságai miatt, becsületes munkája miatt, vagy akármilyen más pozitív hozzájárulásáért a társadalmi életbe – jó hírnévvel dicsekedhet. Építése azonban valamibe kerül, és időbe telik.

De nemcsak az embernek van jó hírneve, tehát valami, amiről ismertek, keresettek vagy vonzók. A teák (ezekről itt olvashatnak) szintén ilyenek. Fekete, zöld, fehér, gyümölcs, gyógynövény…

Némelyek nem győzik meg ízben a fogyasztót, viszont ami a legfontosabb, az a hatása. Némelyek nagyon jó hírnévvel rendelkeznek, és nem csak az ínyencek köreiben. Röviden szólva, egy illatos csészében rejtőzik „valami“ különleges. 

Az Ivan tea az Erdei deréce (lat. Epilobium angustifolium) szárított levele, amelyben összekeverednek ennek a gyógynövénynek a virágai, amelyek az északi félteké mérsékelt övezetében nőnek. Július végén gyönyörű világos rózsaszín virágokkal virágzik, és nagy csoportjai erdei tisztásokat, réteket vagy ritka erdőket díszít. Általában 50–150 cm magasra nőnek. A levelek halványzöld színűek, lándzsa alakúak, finom csúccsal lezárva. Ennyit a bölcs herbáriumokból.   

Miért hívják az Erdei derécét IVAN Teának?

Különböző magyarázatok léteznek. Ezek a legérdekesebbek:

A deréce levelei a fűzfa három levélére hasonlítanak, orosz nyelven pedig a fűzfát „iva”-nak nevezik, onnan csak egy lépés az IVAN-TEA felé.

Ivan – egy tipikus orosz név, amelyet a gazdag, bátor, erős, gyönyörű, fiatal, vonzó - egyszóval férfias emberek viselnek. Amikor az emberek a múltban meggyőződtek a deréce pozitív hatásairól, elnevezték a növényt IVAN-TEÁ-nak. 

Volt egy falu, melyben egy Ivan nevezetű férfi élt - imádta a réteket, az erdőket és a növényeket. Általában piros inget viselt, és amikor valami pirosra vált egy zöld mezőn, az emberek azt kiáltották: Ez IVAN, TEÁ-t keres.

Mire jó a sajnos rég elfeledett IVAN-TEA?

A deréce összetételére fogok alapozni: tanninok, nyálka, cellulóz, C-vitamin, vas, réz, mangán, kálium, kalcium, titán, molibdén és illóolajok. A részletes kutatási eredmények szélesebb listát nyújtanak a hasznos összetevőiről, de az itt felsorolt anyagok a legfontosabbak mind közül, mert nekik köszönhetően az IVAN-TEA:

gyulladásgátló hatással rendelkezik (C vitamin)

gyógyító hatást fejt ki a gyomor és a bél irritált nyálkahártyájára (segít gyomor- és bélfekélyek kezelésénél)

egyes elemek tartalmának köszönhetően elősegíti a prosztata és a potenciális problémák kezelését (nem helyettesíti az ilyen betegségek klasszikus kezelését)

mint szedatívum is hatásos, nyugtató közérzetet biztosít 

migrén és fejfájás csillapító

pótolja a vasat 

 

Aplikáció: Egy csésze teához 1 teáskanál teakeveréket használunk, melyet leöntünk forró vízzel (kb. 90 ° C), és hagyjuk, hogy 10–15 percig ázzon. Leszűrés után fogyasztásra alkalmas.

Összetevők: ökológiailag tiszta erjesztett és granulált levelek Erdei derécéből, ökológiailag tiszta áfonya 30%

Mennyiség: 50 g

Származási ország: Észtország