Vérehulló fecskefű

A fecskefű 30-80 cm magas növény, májustól őszig virágzik. Sérüléskor narancssárga-sárga folyadék szivárog ki a szárból és a földből, amelynek gyógyhatása van.

#ShowMore#

Fecskefű a múltban

Ennek a növénynek a kivonata jelentős figyelmet keltett az ókori alkimisták körében, akik megpróbáltak aranyat készíteni belőle. Bár ebben az irányban kudarcot vallottak, megállapították, hogy a növény jótékony hatással van az emberi testre! Főleg a középkorban volt népszerű, amikor a szerzetesek és az orvosok gargerként használták, kiütések és bőrrák kezelésére, de a fejük mosására is. Bingeni Szent Hildegard (híres német misztikus, természettudós, orvos és botanikus - * 1098 - † 1179) "rüh gyógynövény" -nek nevezte, és borogatásra ajánlotta. A 16. és 17. században bőrbetegségek, de a lepra kezelésére is alkalmazták. A fecskefűnek azonban az optimista hangulat létrehozásának varázslatos képességét is tulajdonították. Azt mondták, hogy azok, akik elkezdenek egy fecskefűféle gallyat hordani, akár frisset, akár szárítva, barátságossá, sokkal toleránsabbá válnak, és felhagynak veszekedéssel. A fecskefű ezért védő hírében állt azokkal, akik vitákkal és rossz kapcsolatokkal szembesülnek a feletteseivel.

A Vérehulló fecskefű hatásai

A növény tisztítja a vért és segít létrehozásában. Megbízható segítség súlyos májbetegségek esetén is, különösen frissen alkalmazva. A vese- és epehólyag-betegségek kezelésében is sikeres. A népi gyógyászatban az aranyér, a végbél égése, a vizelés és a fülzúgás során fellépő égés és szúrás kezelésére is használják. Ezekben az esetekben 2-3 csésze teát kell kortyokban inni napközben, amelyet nem főzik, hanem csak leöntik forró vízzel. Legnagyobb előnye a bőrbetegségek, a tyúkszem, a szemölcs és a zuzmó (lichen planus) kezelésében  rejlik. Korábban szürkehályog és szaruhártya foltok kezelésére használták. A gyógyítók szerint a növény az arcszőrzet, valamint az erősen szőrös kezek és lábak eltávolítására is szolgál, amelyek vesebetegségre utalnak. Ebben az esetben a gyógyítók azt javasolják, hogy az érintett területeket fecskefűlével dörzsöljék meg, és hagyják, hogy a lé több órán át működjön, mossa le szappannal és kenje be a körömvirág kenőcsel.

 

összesen 4 termék
elixir krem z glistnikem dla cery tlustej tradzikowej 40 ml
1 990 Ft

A krém hidratáló, tápláló és lágyító hatást fejt ki.

Kód: 2044
horsky vlastovicnik extrakt na bradavice kapky 15ml 1 c0
2 590 Ft-tól

Ez a termék megszabadul az olyan bőrhibáktól, mint a szemölcsök, száraz bőrkeményedések és papillómák.

Kód: 0771
Fecskefű kivonat - Szuper tiszta test - AltayBio
1 550 Ft-tól

Megszabadul a szemölcsöktől és a papillómáktól. Vessen egy pillantást a Herbatica tag – György - tapasztalataira, melyeket ebben a cikkben osztott meg velünk.

Kód: 3165/1
0244 Fitosila Čistotel lastovičník gél proti mozoľom a bradaviciam 50 g
3 030 Ft

Hatékony készítmény a szemölcsök, bőrkeményedések és papillóma ellen. Jótékony hatással van a problémás bőrre.

Kód: 0244