Tanúsítványok

Herbatica Termék bizonyítványok

A termékeink különböző tanúsítványokkal rendelkeznek a világ minden tájáról származó tanúsító társaságoktól. A termékeink illetve termékeink összetevőinek BIO minőségét garantáló tanúsítványok feladata a vásárló tájékoztatása, hogy könnyebben dönthessen a termék kiválasztásánál.

Igyekezni fogunk fokozatosan megjeleníteni az összes tanúsítványt, amelyekkel a gyártók rendelkeznek a következő alábbi helyen. Bízunk benne, hogy ezek segítenek a termékek kiválasztásánál.

A marokkói olajszállítónk, amely nem csak argán feldolgozó kozmetikai célokra az egyik legfontosabb gyártó az adott iparágban és az alábbi tanúsítványokkal rendelkezik:

Megfelelőségi tanúsítvány: USDA Organic - argán és fügekaktusz olaj és rózsavíz

Megfelelőségi tanúsítvány: Ökológiai termelés: argán és fügekaktusz olaj és rózsavíz

COA Argán olaj elemzés

COA Fügekaktusz olaj elemzés

 

Egy marokkói cég, amely kozmetikai termékekhez dolgozza fel az argánt. Minden partner egyūtt dolgozik ezzel az AB és ECO CERT tanúsítványokkal dolgozó céggel. Alább megtalálja a cég tanúsítványát:

c1

c2

AB (Agriculture biologique)

Ez a tanúsítvány azt mondja, hogy a termék előállításához felhasznált nyersanyagok szerves-természetes gazdálkodásból származnak (biogazdálkodás). Ez a fajta mezőgazdasági termelés kizárja a szintetikus vegyi anyagok (permetezés, trágyázás), genetikailag módosított szervezetek és nehéz "ipari mezőgazdaság" használatát. 

Ez a cég ūgyel az olyan rendszerekre, amelyek a talaj, az ökoszisztémák és az emberekkel való kapcsolataik minőségével foglalkozik. A termelés a környezeti folyamatokon, a természetes biodiverzitáson és a helyi körülményekhez igazított gazdasági cikluson alapul. Ez a hagyományos megközelítések kombinációja az innovációval és a modern tudománnyal a mezőgazdaságban, hogy minden érdekelt számára előnyökkel járjon. A gyártótól az ügyfélig. 

c3

ECO CERT

Francia eredetű tanúsító hatóság. Több mint 20 éve ellenőrzi a szántófōldeken az ökológiai termelési szabványok betartását. Emelett egy olyan tanúsító dokumentumot is kiad, amely meghatározó paraméter a gyártásban, ha az adott termék az ECO CERT logó alatt szeretne eladásra kerūlni. A hivatal fő irányzata a kōvetkező termékek: a természetes és szerves kozmetikumok, természetes tisztítószerek, természetes légfrissítők,természetes ōsszetételű festékek és bevonó anyagok, algák kontolált tenyésztése (spirulina étrend-kiegészítők).

 

BOWEEVIL

Ez a márka együttműködik a GOTS tanúsítvánnyal. Miről szól? 

A GOTS egy nemzetközi szabvány a textil ökológiai termelése területén. Egyértelmű kritériumokat határoz meg, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy a vállalat teljesíteni tudja ezt a tanúsítványt. Az ilyen termékeket úgy támogatjuk, hogy Szlovákiában eladásra kínáljuk. Tudjon meg többet a GOTS-ról itt: (angol, német).

c4

Agafa Nagymama

Ez a márka elsősorban a ICEA szimbólummal jelöli termékeit. Mi is ez? 

c5

ICEA

Ez egy etikai és környezetbarát tanúsítványú olasz tanúsító intézet.  Az ICEA (Ethical and Environmental Certification Institute) az egyik legfontosabb tanúsító és ellenőrző szerv, amely támogatja az ökológiai gazdálkodás méltányos és társadalmilag fenntartható fejlődését. 

 

Mivel még mindig nincsenek nemzetközi szabványok, melyek meghatároznák a BIO kozmetikumok jelōlését, az ICEA a termelőkkel és az akadémiai világ elismert egyéniségeivel (pl. a Ferrarai Egyetemen kozmetológiai iskolája, a Bolognai Egyetem farmakológiai intézete) készítettek egy szabványt a BIO kozmetikumok részére, amelyet a Fogyasztóvédelmi Szövetség is jóváhagyott. 

Az ICEA márka garantálja: 

-az elsődleges nyersanyagok ellenőrzött biogazdálkodásból vagy vadon történő betakarításból származnak

-nem tartalmaz tiltott anyagokat és GMO-kat

-a terméket nem tesztelik állatokon

-a termékek kezelésére nem használnak ionizált berendezéseket 

 

Kozmetikumok tesztelése állatokon

c6

Írásban megerősítették, hogy a  Natura Siberica és az Agafa Nagymama márkák termékeiket nem tesztelik állatokon. Kérésre küldünk hivatalos nyilatkozatot a gyártóktól. A Nagymamához egy orosz nyelvū dokumentum is van, amely itt megtalálható:

c7

A legújabb nyilatkozat az Elixír Ukrajnából cégtől érkezett. Ők is kímélik az állatokat. Le van írva feketén-fehéren.

 

Állatokon nem tesztelt - Elixír

Ōrömmel veszūk tudomásul, hogy egyre nő azoknak a termelőknek a száma, akik a termékeiket nem tesztelik állatokon, a TwinsTec és a Medikomed is ilyen termelők közé tartozik. Bővebben itt: 

Medikomed:

 Tisztelt partnereink!

Bejelentjük, hogy a kozmetikai termékekről szóló, 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelettel összhangban a kész kozmetikai termékek biztonságosságának ellenőrzése céljából, beleértve az összetevőket vagy a bennük lévő több összetevő kombinációját, cégünk alternatív ellenőrzési módszereket alkalmaz, amelyek nem kapcsolódnak az állatkísérletekhez.

Vezérigazgató A. J. Kudrjašov, Moszkva, 29.11.2017

Az eredeti orosz lejjebb megtalálható : 

c8

Shungit pép

A vízszűrésre alkalmas shungit pép szintén rendelkezik dokumentel a gyártótól. 

A Biztonsági adatlap  eredeti orosz változata lejjebb található: 

 

shungit tanusitvany

 

TwinsTec

 

FELHÍVÁS

Bejelentjük, hogy a kozmetikai termékekről szóló, 1223/2009/EK európai parlamenti és tanácsi rendelettel összhangban a kész kozmetikai termékek biztonságosságának ellenőrzése céljából, beleértve az összetevőket vagy a bennük lévő több összetevő kombinációját, cégünk alternatív ellenőrzési módszereket alkalmaz, amelyek nem kapcsolódnak az állatkísérletekhez.

Vezérigazgató V.V. Ljandin, Moszkva, 28.11.2017

Az eredeti orosz megtalálható az alábbi linkre kattintva: 

TwinsTec_Animal_Tests_11_2017

 

A Čaga Befungin termék hivatalos összetétele a Vifitech gyártótól - eredeti oroszul

Čaga összetétel-fordítás

 

KÓKUSZDIÓ TÁLAK ÉS KANALAK

A kókuszdió tálak és a fából készült kanalak megfelelnek
az 1935/2004 sz. EURÓPAI PARLAMENT ÉS AZ EURÓPAI TANÁCS rendelete, valamint  a 258/2000 sz. Törvénygyűjtemény 38/2001 sz. rendeletében foglalt követelményeinek.
 
Ez az információ a Megfelelőségi nyilatkozatban található.

 

Botavikos - hivatalos nyilatkozat az illóolajok mennyiségéről

A Botavikos illóolajok elsőre úgy tűnhetnek, hogy nem teltek. Emiatt úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk a helyzetet a gyártóval, aki hivatalos nyilatkozatot adott nekünk. A palack teljes térfogata 16 ml, a termék megjelölése 10 ml. Emiatt a palackban az illóolaj 60-65%-át tartalmazzák.

Snímka_obrazovky_2021-12-14_o_11.19.16

A gyártó hivatalos nyilatkozata:

Snímka_obrazovky_2021-12-14_o_11.18.51

A gyártó hivatalos nyilatkozata lefordítva:

 

A késztermék tételszámában szereplő számjegyek magyarázata - további információ