Közönséges vadgesztenye

A vadgesztenye lombhullató, gömb alakú, dekoratív gyümölcsökkel rendelkező fa. Mindannyian emlékszünk arra, hogy gyermekkorunkban lelkesen szedtük össze a lehullott golyókat - gesztenyét, de kevesen tudják azt, hogy a gesztenye gyógyító hatóanyagokat tartalmaz, amelyek például enyhítik a görcsöket. 

#ShowMore#

A vadgesztenye eredete sok éven át nem volt ismert, amíg vad faként nem fedezték fel Görögország északi részén. Más források azt állítják, hogy a vadonban az észak-albániai hegyalatti nedves erdőkben, Thesszáliában - Görögország északkeleti részén, Bulgária hegyeiben és a Nyugat-Kaukázusban nő. Hazánkban a harmadidőszak idején nőtt, de Közép-Európában a jégkorszak idején kihalt. Csak a 16. századtól kezdve kezdték termeszteni parkokban és kertekben.

A vadgesztenye az orvosi növények közzé tartozik. Először Matthioli említette meg 1565-ben, akinek W. Quacelbenus orvos érett gyümölcsökkel ellátott ágat hozott Konstantinápolyból. Dr. de Vevey alkalmazta terápiaként az 1896 - 1909 években. A magvak, a virágok és a kéreg szaponinokat, flavonoidokat és kumarinokat tartalmaznak (esculin és esculetin).

A vadgesztenyének: gyulladáscsökkentő hatása van, csökkenti és eltávolítja a nyirok duzzanatokat, és kedvezően befolyásolja az érfalak rugalmasságát és szilárdságát. A gesztenyét aranyér, lábszárfekély, visszér, véna gyulladás és trombózis kezelésére alkalmazzák.

Mi a legismertebb felhasználása?

  • a legyengült erek kezelése
  • csökkenti a duzzanatokat
  • segít kezelni a ritka székletet
  • enyhíti az ízületi fájdalmat
  • segít az aranyér kezelésében
  • enyhíti a görcsöket
  • és sok más.összesen 1 termék
muraven krem na nohy 44 ml
2 490 Ft

A masszázshoz alkalmas láb krém azok számára alkalmas, akik szeretnék megszüntetni a lábak nehézségét és az esetleges fájdalmát.

Kód: 3374