Ivan tea

összesen 1 bejegyzés
5241 3 firma kima caj ivan 50g 600x600
Ivan Tea - Firma Kima
Raktáron (41 db)
1 500 Ft-tól

Az Ivan tea az orosz orvoslás öröksége, ezt a teát elsősorban férfiak problémáinak kezelésére használják. Hatékony a húgyúti és a nemi szervek betegségeinek kezelésében, gyomor...

Kód: 0763

IVAN-TEA valójában a fűzfa szárított levele (lat. Epilobium angustifolium), amelyben az északi bolygófélen honos növény virágai is lehetnek bele keverve. Július végén szép halvány virágokkal virágzik, nagy csoportjai pedig erdei tisztások, rétek vagy ritka erdők díszei. Általában 50-150 cm magas. A levelek világoszöldek, lándzsás alakúak, finom csúccsal végződnek. Ennyit a bölcs herbáriumról.

Miért hívják a fűzfát IVAN-TEA-nak?

Különböző források többféle magyarázatot készítettek, nekem a következők a legérdekesebbek: A fűzfa levelei három fűzfalevélre emlékeztetnek, oroszul pedig a fűz "ívá" mondják innen csak egy lépés az IVAN-TEA Ivan felé - tipikus orosz név, amely gazdag, bátor, erős, gyönyörű, fiatal, vonzó - egyszóval férfias. Amikor az emberek korábban igazolták, hogy a fűzfõzet fogyasztása támogatóan hat a szexuális potenciára, ez a növény IVAN-TEA-vá vált.

Mire jó az elfeledett IVAN-TEA?

A fűz összetételéből kiindulóan: csersav, nyálka, cellulóz, C-vitamin, vas, réz, mangán, kálium, kalcium, titán, molibdén, tanninok és illóolajok.

A részletes kutatások eredményei egy szélesebb körű listát hoztak a hasznos anyagokról, de az itt felsoroltak a legfontosabbak, mert nekik köszönhetően az IVAN-TEA:

  • gyulladáscsökkentő hatása van (C-vitamin)
  • gyógyító hatással van a gyomor és a belek irritált nyálkahártyájára (segíti a gyomor- és nyombélfekélyt)
  • egyes elemek tartalmának köszönhetően segít a prosztata megbetegedésekben és az impotencia problémáiban (nem helyettesíti az ilyen betegségek klasszikus kezelését)
  • gyengéd nyugtatóként hat idegesség esetén, alkalmas túlzottan irritált emberek számára, nyugtató hatása van és javítja a hangulatot
  • migrén és fejfájás
  • vashiány