Egészségesen és gyorsan: Medvefokhagymás pesto

Két dolog van az asztalon.

Az első az, hogy bemutatjuk új sorozatunkat: Egészségesen és gyorsan. 
A név álhírnek tűnhet, de hiszünk abban, hogy ez a kombináció lehetséges.
Szerezzen vitaminokat a gyorsan elkészített ételekből. Kihívás, de működik.
Gyakorlatban bevált.

A második a tavasz érkezése. Így van, megjött. 
Ez is jelzi a medvehagyma nagy előfordulását ligeteinkben és erdőinkben.
Múlt hétvégén megálltunk egy ilyen ligetben finom medvehagymát szedni.
Egy gyors és egészséges receptet hozunk belőle, ami felfrissít és táplál.

Nyersanyagok:

  • medvehagyma
  • olivaolaj
  • só bors
  • dió /mogyorót teszünk - lehet dió - fenyőmag/
  • ha azt írom, hogy ,,mi" a barátnőmre gondolok Pavlara, itt a kaja instája, ha tetszik, kövesse.

Eszembe jutott még, hogy ez a recept remekül működhet brazil 
dióolajjal, ill. cédrusolaj, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Talán még meg tudom csinálni, ha igen, akkor mindenképpen
írok róla még egy bejegyzést, ha szeretné megkapni, csak iratkozzon
fel hírlevelünkre, amit rendszeresen küldünk.

Elkészítés:

Keverje össze az összes hozzávalót egy turmixgépben, és tárolja el.

Például kókuszos tálkában is tálalhatja, egy kis egzotika 
sosem ártott senkinek.

Bónusz tipp a végén: Ha nem tesz bele 
sajtot, vagy egyéb "gyorsan romlandó" hozzávalót,
így a peszto akár egy évig is eláll a hűtőben. Jó étvágyat kívánok!

 

A cikket az Ön számára készítette,

Juraj


DSC_0028-600