Öt tény a cédrus gyantáról

Érdekes dolog a cédrus gyanta. Már ismeri az orosz cédrusolajokat, de a gyanta egy relatív újdonság.

Öt fő oka van annak, hogy miért kell cédrusos gyantát használni a rendszeres étrend kiegészítéseként:

  • Krónikus fáradtság szindrómával szemben
  • A cédrusolaj textúrája kellemes ízű
  • A gyantánknak olajszövete van. Az 5% -os és 20% -os cédrusolaj arányban koncentrálódik. A koncentrátum 20% -a erősebb, és valóban sok energiát eredményez.
  • Erős antioxidáns és immunrendszer aktivátor
  • Alkalmas kültéri használatra is - bőrproblémák

IMG_2827-e1485287043294

 

Mit mond a cédrus gyanta a történelemről?

A cédrus gyantának, a tű és a fa összes alkotórészének magas fitonocid hatékonysága van. Nem fogunk foglalkozni professzionális fogalmakkal, és azt mondjuk, hogy olyan vegyületek, amelyek semlegesítik a baktériumokat és a mikrobákat. Egy hektár cédrusfa 24 óra alatt több mint 30 kg ilyen vegyületet termel.

A történelem előtti időkben a gyantát gyógyító és antibakteriális hatásainak köszönhetően értékelték. A Druidi cédrus gyanta az élet csészéje. A gyógyító gyanta krónikus fekélyeket és bőrbetegségeket kezel. Az áztatott cédrusos balzsam tamponok megakadályozták a gangréna kialakulását, védve a sebeket a fertőzésektől. A hagyományos orvoslás hosszú távú gyakorlatában mindig cédrus gyantát használ. A vágásokat és a sebeket gyantával mázolták. A gangréna állapotának legsúlyosabb és krónikus szövetkárosodását cédrus gyanta kezeli. A tályogokat lágyító, húzó és gyógyszeres szerekként alkalmazták. A törések során a gyantát az érintett területre helyezték, és a csont gyorsabban nőtt. Égési és göbös sebeknél is cédrus gyantát alkalmaztak.

A cédrus gyanta kiváló minőségű, 30%  terpentint és a 70% kolofóniumot tartalmaz. Az ebből nyert terpentin (éteres és terpentinolaj) a pinenum 80% -át tartalmazza, amely a kámfa szintézis kiindulási anyaga.

 

Ésszerűen a cédrus gyanta adagolásával

Ha úgy dönt, hogy a cédrus gyanta igazi az Ön számára, akkor meg kell fontolnia az egyéni adagolást. Nem mindenki számára megfelelő a csomagoláson feltüntetett mód. Különösen a gyengébb gyomornedetű embereknek ovatossaknak kell lenniük a cédrus gyanta mennyiségével. Erősége émelygést, erős gyomorérzékenységet okozhat. Ideális a cédrusolajjal való kombináció aránya: 1 rész gyanta és 1 rész cédrusolaj.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, iratkozzon fel hírlevelünkre, amelyben a legjobb információkról értesítjük, amit meg lehet tudni az egészség, szépség és természet világából. Ne maradjon le annak a lehetőségéről, hogy kapcsolapban legyen velünk, csak olyan tartalmat osztunk meg, amit mi is szívesen olvasnánk, itt iratkozhat fel.