Manuka méz MGO™ 250+ 250g

Kód: 1737
12 470 Ft
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
16.7.2024

A Manuka méz MGO™ 250+ garantálja a 250mg minimális metilglioxál szintet kilogrammonként, amely természetesen ilyen mennyiségben semmilyen más mézben, élelmiszerben nem fordul elő az egész világon.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A méz nem megfelelő élelmiszer gyermekek számára 12 hónapos korig. A klasszikus méz és a Manuka méz közti különbséget a minimális metilglioxál tartalom adja, amely 100mg/kg(MGO™ 100+).

100% természetes Manuka méz Új-Zélandból

A Manuka méz a Leptospermum scoparium növény virágjából nyerhető ki, amely csak Új-Zélandon található. Minden tavasszal fehér virágok jelennek meg a növényen, amelyet a méhek beporoznak. A Leptospermum scoparium növény virágainak jellegzetes az illata és tele van nektárral, és ez adja ennek a méznek a krémes állagát.

Használata: A Manuka méz MGO alkalmas mindennapi használatra, sőt hosszabb időn keresztül is fogyasztható. Étkezésre és közvetlenül a bőrre kenve is alkalmazható. Kitűnő íze van, ugyanúgy lehet használni, mint a közönséges mézet."

 Tömeg: 250g

Származási hely: Új-Zéland

Honnan lehet tudni, hogy valódi mézet vásárolunk?

  1. Valami nem stimmel.

...némelyik üzletben mi is láttunk olcsóbb mézet… Angliában a lidl-ben is kapható. Nevetségesen alacsony áron. Sajnos, a mézen található leírások alapján rá kellett jönnünk, hogy a Manuka méz is a hamisítható élelmiszerek közé tartozik, mivel korlátozott mennyiségben forgalmazzák. 2013-ban felmérések alapján igazolták, hogy a Manuka méz évi begyűjtése Új-Zélandon 1700 tonna, de a globális szükséglet meghaladja a 10 000 tonnát.

  1. HMF a mézben?

Egyes méhészek még a Manuka mézet is fölmelegítik, mert a melegítéssel MGO mennyisége növekszik, amely a méz különlegességét adja. Az ilyen méz árusításával egyértelműen többet keresnek, de értelemszerűen csökkentik a méz ásványi- és vitamin tartalmát.Tesztekkel ellenőrizhető, hogy fölmelegített mézről van-e szó, mégpedig egy nem kívánatos anyag, a HMF (Hydroxymetylfurfural) jelenlétének mérésével.

Valóban szomorú, de tisztességtelen üzleti módszerek sajnos léteznek minden ágazatban.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

A Manuka Health Új-Zéland Társaság az egyik legnagyobb exportőre magas minőségű Manuka méznek.

#ShowMore#

Tudományos vezetője és úttörője az MGO™ kutatási módszernek. Elsőként vezette be a Manuka méz kereskedelmi nevet, amely a metilglioxál mérés módszerén alapszik - MGO™ (od roku 2008).

Az Manuka méz MGO™ elnevezés előnyei:

  • Tudományos - Pontos és megbízható rendszer a Manuka méz védjegy a metilglioxál szint mérésének, amely bármelyik laboratóriumban ellenőrizhető.
  • Ellenőrzött - Az MGO™ Manuka méz minden gyártási száma, tétele tesztelve és hitelesítve van, ami garantálja a minimális metilglioxál szintet, amely a csomagoláson egyértelműen fel van tüntetve.
  • Érthető - Az MGO™ Manuka méz 400+ garantálja a minimális 400mg metilglioxál szintet 1kg Manuka mézben.

A Manuka Health Új-Zéland minden egyes Manuka mézet tesztel a legmagasabb minőség és tisztaság megőrzésésnek érdekében, melyet az Új-Zélandi Te Awamutban található gyárban biztosítanak a legmodernebb technológia felhasználásával.

Ez a komplex rendszer biztosítja a Manuka méz követését, biztonságos eljutását a méhésztől a világ minden pontjára, egészen a bolti regálokig. Minden összetevőnek, amelyet a Manuka Health Új-Zéland termékei tartalmaznak, meg kell felelniük az előírt normáknak, szabályoknak, hogy biztosítva legyen a bioaktív anyagok mennyisége.

A Manuka Health Társaság egyben az UMFHA egyesület tagja is, amely egyesíti a Manuka méz védjeggyel rendelkező termelőket 1074 engedélyszám alatt.