Hidegen sajtolt olajok #1 Homoktövis olaj

Bizonyára sokan hallottatok már a természetes hidegen sajtolt olajok emberi szervezetre gyakorolt ​​jótékony és gyógyító hatásáról. Mindenesetre érdekelheti néhány kevésbé ismert természetes olajfajta gyógyító hatásának leírása és néhány tippünk. Az első részben próbáljuk megérteni, ha valaki azt mondja: Homoktövis olaj


Milyen vitaminokat tartalmaz a homoktövis olaj?

A homoktövis olajat az F-, P-, K-, A- és C-vitaminok magas koncentrációja mellett különösen magas E-vitamin-tartalom jellemzi. Ezt a vitamint nagyon fontos antioxidánsnak tartják, amely fontos anyagcsere-folyamatok nélkülözhetetlen összetevője. az emberi testben.

Milyen pozitív hatásai vannak a homoktövis olajnak az emberi egészségre?

Elsősorban az erek rugalmasságára és minőségére gyakorol jótékony hatást, csökkenti a vérnyomást, valamint a szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, emellett pozitívan hat a potenciára, összességében csökkenti a test fáradtságát és megelőzi az izomdisztrófiát.

A homoktövis pozitív gyógyhatását tüdő-, máj-, emésztőrendszeri és ízületi betegségek kezelésében használhatja, torok- és szájüregi fertőzések esetén is segít, mivel kifejezett baktériumölő hatása van.

A homoktövis és hatásai a bőrre:

Jelentősen lerövidíti az égési sérülések bőrének gyógyulási idejét, ha homoktövis olajjal bedörzsöli.

Ez az olaj jelentősen javítja a fagyhalál és különféle bőrbetegségek, köztük a pattanások vagy a gyermek ekcéma utáni állapotokat is.

homoktovis 

Ki alkalmas a homoktövis olaj használatára?

A homoktövis olaj másik jelentős pozitívuma, hogy alkalmas terhes nők számára, mivel nem mérgező és nem irritálja a nyálkahártyát. Ha különböző nőgyógyászati ​​gyulladásos megbetegedésekben szenved (hüvelygyulladás, méhnyak nyálka vagy méhnyak sérülése), akkor ez az olaj nagy sikert arat ezek kezelésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy ezzel az olajjal megnedvesített tampont helyezzen be a hüvelyébe, lehetőleg éjszaka.

A homoktövis olaj hasonló gyógyhatása a végbélnyílás és az aranyér gyulladásos betegségeinek kezelésében is megnyilvánul, míg ezt a hatást fokozza a homoktövis kúpok egyidejű, 10-15 napig tartó használata.

Ez az olaj minden bizonnyal megtalálja a helyét, ha családjában, főleg gyerekeknél gyakran van mandulagyulladás, torok-, orrnyálkahártya-gyulladás és hasonlók. Ilyenkor az orr vagy a torok nyálkahártyáját napi 2-3 alkalommal ajánlatos olajjal megnedvesített vattacsomóval átdörzsölni.

Ha ínybetegségben vagy fogágybetegségben szenved, próbáljon meg olajjal megnedvesített tampont is felvinni az érintett területre 10-15 percig, naponta 1-2 alkalommal 1-2 héten keresztül. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyógyító hatás nem fog sokáig várni.

homoktovis olaj es homoktovis gyumolcsok


Emésztőrendszeri betegségekben szenved?

Ezután mindenképpen nyúljon a homoktövis olajhoz, amely különösen a gyomor- és nyombélfekély, valamint a gyomorhurut kezelésében bizonyult kiválónak napi 3-4 alkalommal 1 teáskanálnyi mennyiségben, étkezés előtt 15-20 perccel. Ennek a kezelésnek körülbelül egy hónapig kell tartania, különösen tavasszal és ősszel, amikor ezek a betegségek súlyosbodnak. A kezelés kezdetén (3-4 nap) az emésztőrendszeri betegségek megnyilvánulásának esetleges súlyosbodására lehet számítani, amelyet azonban hamarosan felvált a jelentős javulás állapota. 

A homoktövis olajnak a fent említett gyógyhatásokon túl gyulladáscsökkentő és gyógyító hatása is van, valamint fájdalomcsillapító hatású.

A fagyás, bőrbetegségek és gyakori égési sérülések kezelése mellett alkalmas egyes onkológiai betegségek (pl. nyelőcső, hólyag, végbél és női nemi szervek) kezelése során fellépő különféle sugárégések kezelésére is. Az égési sérülések elkerülése érdekében homoktövis olajjal átitatott tampont helyeznek e szervek üregeibe, vagy olajinfúziót készítenek a besugárzás előtt. A tényleges felhordás előtt számítania kell ennek az olajnak a színező hatására, amely több napig is eltarthat.

Használat előtt azt is szem előtt kell tartani, hogy a homoktövis olaj nem alkalmas, ha akut hasnyálmirigy- és epehólyaggyulladásban szenved.

hidegen sajtolt herbatica homokovis olaj

Számos korábbi orvosi gyakorlat megerősíti, hogy ennek az olajnak a terápiás hatásai jelentősen felülmúlják számos elérhető kémiai gyógyszer terápiás hatását. És ami a legfontosabb, az emberi szervezetre gyakorolt ​​nem kívánt mellékhatások nélkül.

Ezt a homoktövis olajat e-shopunkban 3 változatban találod itt.

A homoktövis tartalmú termékek elérhetőek az Ön számára e-shopunkban.

 

A cikket az Ön számára készítette

Lenka

foto lenka herbatica