Hogyan kezeljük a zsíros és pattanásos bőrt

Pattanások, kiütések, bőrgyulladás vagy gennyes hólyagok. Azok, akik hasonló bőrproblémákban szenvednek, tudnának mesélni. Egyesek számára ez a probléma állandó keresést jelent. Az étrend, az életmód, a stressz, ez minden összefüggésben lehet a bőrrel és az egészséggel, de ez nem csak erről szól. A belső és külső gondozásához megfelelő "rutint" létrehozni egyáltalán nem könnyű feladat.

Nem minden, amit vagy táplálékkal viszünk be szervezetünkbe, vagy a bőrünkre kenünk, megfelelő a számunkra, és az, hogy mi fog kiváltani pozitív hatást az évek múlásával és az emésztés vagy a bőrtípus változásával is változik.


VOJ_3371_malá

Mi, a Herbaticánál, úgy tartjuk, hogy a test tisztítását belülről kell kezdeni. A test tisztítása remek és egyszerű módszer, megoldható például egyszerű étrend fogyasztással és étolaj hozzáadásával. Tisztításkor a cédrus vagy a fekete kömény bizonyult a legjobbnak ügyfeleink számára. Természetesen nem szükséges megfeledkezni a hidratációról és ezért a folyadékbevitelről sem.

A belülről történő tisztítás után a már említett megfelelő bőr rutin nagyon hasznos. A zsíros és pattanásos bőrre főleg a faggyú túlzott képződése jellemző, amelyet általában eltömődött pórusokon keresztül tolnak ki, melynek köszönhetően a bőr begyullad. A gyakori kiütéseket és mitesszereket zsíros vagy fényes bőr kíséri.

Tehát hogyan is kell ápolni a zsíros és pattanásos bőrt?

Tartsa be ezt az 5 pontot, és a bőre mindenképpen hálás lesz Önnek.

1.Arctisztítás (reggel és este)

A zsíros bőrnek mindenekelőtt el kell lazulnia aztán ki kell tisztítani az eldugult pórusokat. Ezért, ha a "rutin" szó hidegrázást okoz, legalább figyeljen erre a lépésre. A megtisztított bőr jobban feldolgozza azokat az anyagokat, amelyeket a következő lépésekben szeretnénk neki adni. Ha más termékeket alkalmazunk a kezeletlen bőrön, akkor a pórusok eltömődnek és gyulladás keletkezik, a krém vagy a szérum hatása csökken, mivel az aktív tápanyagok nem tudnak átjutni az eldugult bőrbe. A megfelelő tisztítás nem zavarja meg a bőr természetes védőszűrőjét, amely megvédi a bőrt a külső behatásoktól. Az alkoholt vagy acetont tartalmazó termékek eltávolíthatják a természetes zsírt azáltal, hogy teljesen kiszárítják a bőrt, de a bőr ezáltal még több faggyút termel annak védelme érdekében.

Tippünk: Kipróbáltuk magunk, hogy ha csak ezt az apró lépést vonjuk be a napi bőr rutinunkba, és reggel és este megtisztítjuk a bőrt, a bőrünk állapota jelentősen javulni fog. Egy tiszta törülköző segít ebben a lépésben. Ha jelentősen gyulladt a bőre, javasoljuk, hogy minden nap cserélje le a törölközőt, és min. 60 fokos hőmérsékleten ideális esetben természetes mosó géllel mossa.


Akne1_1

  1. Bőr peeling(1x hetente)

Csak válasszon egy gyengéd peelinget, amely segít eltávolítani az elhalt sejteket és az elhalt bőrt. Az alapos tisztításhoz a bőr mechanikus tisztítása segíthet egy az Ön bőrtípusának megfelelő peelingel

  1. Arcmaszk(1-2x hetente)

Ne feledje, hogy a zsíros és pattanásos bőrnek is szüksége van a hidratálásra. Változtassa meg a hidratáló és tisztító maszkot az Ön érzése szerint. Az arcmaszk az, amely mélyen hidratálja a bőrt és több napig táplálja. A tisztítás elérése érdekében az agyagmaszk mágnesként hat a szennyeződésre, miközben harcol a baktériumok ellen. Az agyagmaszk után ne felejtse el kellőképpen hidratálni a bőrt.

Tippünk: Az agyagmaszk hatásainak fokozása érdekében vigyen fel egy természetes nyugtató levendulavizet a maszkra, hogy az agyag ne száradjon ki teljesen. Ez egy jó kombináció mind tisztításra, mind hidratálásra egyben.

  1. Tonizáció(reggel és este)

A bőr tisztítása után a bőrtonizáló víz segít eltávolítani a tisztító termék maradványait a bőrről, helyreállítani a bőr természetes pH-értékét, megnyugtatni és hidratálni a bőrt, és ami a legfontosabb, növeli a bőr további lépéseinek hatékonyságát. Természetes micellás vizeket is használhat tonizálásra, például hialuronsavat és kolloid ezüstöt tartalmazó vizet, amelynek antibakteriális hatása van.


Akne2

  1. Arckrém(reggel és este – esténként arc olajjal helyettesíthető)

A bőrrutin elsajátításának jelentős része a megfelelő hidratálás és ezért a megfelelő bőrkrém kiválasztása. A nappali krémnek világosabbnak kell lennie, és kellően védenie kell a külső hatásoktól. A könnyű nappali krémek élénkítik, hidratálják, védik a bőrt és nem hagynak zsíros bőrérzetet, de ellenkezőleg, se száraz se összehúzódott érzést.

Éppen ellenkezőleg, az éjszakai krémeknek regenerálónak és revitalizálónak kell lenniük, amelyek méregtelenítik és megnyugtatják a bőrt. A magas olajtartalomnak köszönhetően mélyen táplálják a bőrünket., ezért kiváló hidratálásként. A fügekaktusz olaj nem terheli a bőrt, segít a mitesszerek elleni küzdelemben és hidratálja a bőrt egész éjjel.

Akne3

Tippünk: Ha zsíros a bőre, akkor ez nem azt jelenti, hogy zsírtalanítania kell a bőrét. A zsír és a hidratálás nem ugyanaz. Még a zsíros bőrt is hidratálni és mélyen táplálni kell. Súlyos pattanások esetén próbálja meg a krémet speciálisabb ápolással helyettesíteni.

A túlzott zsírtermelés tehát a annak következménye, hogy a bőr meg akarja védeni magát a kiszáradástól. Ezért nem megfelelő a zsírt alkoholtartalmú készítményekkel, vagy szárító micellás vizekkel vagy szappanokkal eltávolítani. Nagyon agresszív hatással vannak a bőrre, és így agresszíven eltávolítják az említett faggyút. Olyan gyengéd tisztítást kell választani, amely nem zavarja a bőr védőszűrőjét, hogy a faggyú képződése stabilizálódjon és ezáltal fokozatosan csökkenjen. Hosszú távú eredmények nem érhetők el egyik napról a másikra. Adjon időt a bőrének, hogy elérje a szükséges egyensúlyt.

Ezt a cikket Pavla készítette Önöknek.


foto_Pavla1