Hétköznapi tippek, hogy megerősítse immunrendszerét.

Az immunitás az emberi egészség alapja, ezért van szükség a megerősítésére és nem szabad lebecsülni a jelenlegi száraz őszi időszakot. A változékony őszi időjárás bizonyosan többször is meglepett mindannyiunkat, a meleg napos idő hirtelen erős esőre és kellemetlen szélre váltakozik, a reggeli fagyok nem szokatlanok, és az emberi test kimerül és legyengül a hirtelen változások bekövetkeztével. Az immunrendszer befolyásolja a környezetből származó rossz hatások behatolását az emberi testbe.

Naponta hallgatjuk azt, hogy milyen fontos az immunrendszer, az erősebb immunrendszerrel rendelkező emberi test jobban van védve olyan káros hatásoktól, amelyek gyengített immunrendszerként hatnak ránk. Biztosan többször feltette magának a kérdést, hogy miért betegedett meg épp ön, és nem egy kollégám, aki ugyanazt a munkát végezte ugyanabban az időben? A válasz egyértelmű: mindegyikünk immunrendszere más. A meggyengült immunitás megakadályozza az emberi test normális működését, és azt eredményezi, hogy az egyik betegség váltakozik a másikkal. A legveszélyezettebb csoportot a kisgyermekek alkotják, akiknek természetesen nem volt idejük az immunrendszer megerősítésére, és az idősebb emberek, akik viszont gyorsan elveszítik immunrendszerük védő képességét.

A legszerencsésebbeknek, természetesen, erős immunrendszere van, és nem kell különösebben foglalkozniuk vele, a kevésbé szerencséseknek gondosan kell ápolniuk immunrendszerüket.

VOJ_6254

Hogyan ápoljuk és tartsuk meg az immunitást természetes módon?

Jelenleg az immunitást nemcsak a kedvezőtlen időjárás, hanem a stressz, a negatív érzelmek és az általános kényelmetlenség is hátrányosan befolyásolja. Először is el kell gondolkodnunk azon, hogy szükség van-e olyan dolgok és helyzetek felett aggódni, amelyeket nem vagyunk képesek befolyásolni. Ezenkívül a minőségi alvás is hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, a rendszeres nyolc órás alvás hatékony fegyver a vírusok ellen testünk számára.

 

Az immunrendszer gondozásának elengedhetetlen része az általános életmód és a hozzá kapcsolódó étrend. Felejtse el a gyorséttermeket és fókuszáljon a változatos étrendre. A fő összetevőnek gyümölcsnek és zöldségnek kell lennie, a szakemberek szerint az ajánlott mennyiség napi fél kiló, mivel a gyümölcsök és a zöldségek C-vitamint tartalmaznak - az egyik fontos vitamin, amely erősíti az immunrendszert. Egy másik nélkülözhetetlen vitamin, amely pozitívan befolyásolja egészségünket, a D-vitamin, amelyet a hal (heti két adag ajánlott), a tojássárgája fogyasztásával szerzünk, de természetesen gombákban, gabonafélékben és tejtermékekben is megtalálható. Végül nem szabad megfeledkeznünk az omega 3 zsírsavakról, amelyek természetes forrása a halak. Ezek jótékonyan hatnak az emberi szervezetre.

Most már tudjuk, hogy a minőségi alvás, a rendszeres változatos étrend és a megfelelő testmozgás a friss levegőn az első fontos lépés az erős immunrendszer felé, amely képes ellenállni a külső hatásoknak.

Hogy miként gondoskodunk immunitásunkról, az csupán rajtunk múlik, vannak, akik az erősítő italok hazai gyártását választják, mások a szakemberek által létrehozott és pontosan kiegyensúlyozott természetes immunerősítő termékeket részesítik előnyben.

HU

VOJ_6351

 

A fenti információk alapján tudjuk, hogy fontos a vitaminok és ásványi anyagok rendszeres kiegészítése. Ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk természetes módon fogyasztani azokat az ételben, tanácsos természetes táplálék-kiegészítőket használni. A Krillolaj az immunitás erősítéséhez használt népszerű kiegészítő - ennek az olajnak az egyedisége az omega zsírsavak mennyiségében rejlik, amelyek semlegesítik a káros szabad gyököket az emberi testben, erős antioxidánsok és védik testünk sejtjeit. Egy másik pótolhatatlan étrend-kiegészítő a fokhagymaolaj tabletta, amely általánosan erősíti a testet és segít a fáradtság ellen. Az immunerősítő termékek teljes kategóriáját itt tekintheti meg.

 

A cikket Lenka készítette

lenka_profilovka