Marokkói agyag vagy akár csoda agyagnak is nevezhetjük

Hallott már a marokkói agyagról? Ha nem, akkor jó helyen jár! Ezt az újdonságot messziről hoztuk raktárunkba, és szeretnénk bemutatni Önnek.

Ebben a cikkben megtudhatja:

A marokkói agyag alapvetően agyag (finom por formájában), amely nagyon jó minőségű és a marokkói termékeny Atlasz -hegység ősi helyszíneiről származik. Ez az agyag nagyon jól keveredik a vízzel, ennek köszönhetően az arcon és a bőrön való alkalmazása sima és kellemes élmény. Több mint 1400 éve használják szappanként, samponként és balzsamként, és jelenleg a világ számos gyógyfürdője használja terápiás előnyei miatt. Ezt az agyagot az Atlasz -hegység mélyén bányásszák Kelet -Marokkóban. A napon szárítják és semmilyen más módon nem módosítják. Az első kitermelés során az agyag csiszolt barna, szappanos agyagként jelenik meg, amely durva megjelenésű és kőzetekre hasonlít. További kézi feldolgozás után végre sima, szinte selymes talaj. Úgy gondolják, hogy ez az agyag magasabb százalékban tartalmaz szilícium -dioxidot és magnéziumot, mint más agyagok, ezért hatékonyabbnak tekintik. Miért? A szilícium -dioxid és a magnézium nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, ami azt jelenti, hogy nélkülözhetetlenek a folyamatos anyagcsere -tevékenységhez, amely létfontosságú minden élő szervezet létezéséhez.

image.jpeg (1)

Hatások a bőrre

A marokkói agyag gazdag magnéziumban és káliumban. Nem hivatalosan sok bőrápolási szakember azzal érvelt, hogy a magnézium a bőrön keresztül - vagy annak védőrétegén keresztül is felszívódhat - hatékonyan küzd a pattanások ellen, eltávolítja a szennyeződéseket és javítja a bőr rugalmasságát. Bár nem végeztek elegendő kutatást, legalább három klinikai vizsgálat igazolta az agyag jótékony hatását. A tudósok azt sugallják, hogy védőgátként működhet, és eltávolíthatja a bőrnek kitett mérgező anyagokat.

Hatások a hajra

A marokkói agyag tisztítja a fejbőr szennyeződéseit és eltávolítja a felesleges fejbőrzsírt. A marokkói agyag hámlasztó tulajdonságai szintén befolyásolhatják a haj kezelését és volument adhatnak. A kovasav és sok más ásványi anyag tartalmának köszönhetően az agyag ellátja a hajat a szükséges tápanyagokkal, erőt, fényt és puhaságot biztosítva.

image

3 tipp a marokkói olaj használatához:

1. Kiegészítés samponhoz

Mint már említettük, a marokkói agyag mélyen tisztítja a fejbőrt, és behatol a fejbőr legkisebb pórusaiba is. Ezért sikeres a fejbőrzsír eltávolítása. A marokkói agyag ezen hatásának legegyszerűbb módja az, ha hozzáadjuk egy szokásos samponhoz.

2. Mint egy arcmaszk

Használati utasítás: Mossa le arcát langyos vízzel. Használjon maszkot marokkói agyaggal - adjon hozzá 20 csepp argánolajat, és szükség szerint adja hozzá az agyagot, amíg sűrű, de könnyen kenhető massza lesz. Vigye fel a maszkot az arcára, hagyja hatni 10-15 percig, aztán öblítse le. Végül azt javasoljuk, hogy rózsavizet vigyen fel a bőrre, amely megnyugtatja és hidratálja.

3. Test peeling

Mindenki szereti kényeztetni a testét - időnként kényeztesse magát káddba vagy hosszú forró zuhanyzásal. Ekkor használhatja fel a fürdőszobában töltött időt nemcsak az elme, hanem a bőr regenerálására is. A marokkói agyagot természetes formájában közvetlenül a bőrére viheti fel. Használhatja tusfürdő helyettesítőjeként vagy klasszikus peelingként.

Hisszük, hogy annyira szeretni fogja a marokkói agyagot, hogy állandó termékké válik a kozmetikai táskájában.

Ezt a cikket készítette,

Barbora

barborafotka