Rózsavíz - engedje meg Önnek a királyi bőr- és hajápolást

A rózsavíz az egyik olyan termék, amelyet valószínűleg nem kell bevezetni. Ez minden idők egyik legjobb, máig elismert ősi titka. Istennők, királyok, királynők és fontos történelmi személyek által szeretett, évszázadok óta a szépség elixírjének bizonyult. Ebben a cikkben megismerheti nemcsak a csoda hatásait, hanem annak történetét és előállítását is.

A rózsavíz és a rózsaolaj története

A görög és a római kultúrában a rózsákat a szeretet és a szépség szimbólumaként imádták. A rózsák Afrodité görög istennő és római egyenértékű, a Vénusz szimbólumaként álltak. A görög mitológiában azt mondták,hogy a rózsaszín bokrok a földről virítottak Aphrodite és szeretője, Adonis könnyeinek és vérének köszönhetően. A görög mitológiában azt mondták,hogy a rózsaszín bokrok a földből virítottak Aphrodite és szeretője, Adonis könnyeinek és vérének köszönhetően. De a mitológia mellett számos oka lehet annak, hogy a rózsák az isteni szépség és szeretet jeleivé váltak. A rómaiak valóban írtak a természetes rózsavíz gyógyító csodáiról. A rózsavizet több mint 30 betegség kezelésére használták! Plinius római természettudós és történész szigorító anyagként jellemezte a rózsát, és azt írta, hogy a szirmok, virágok és a rózsák feje gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Volt még Dioscorides görög orvos, aki a rózsaszirmok olajba mártásával készített pomádét használt. Dioscorides írt a rózsák hűtési és összehúzódási tulajdonságairól is. Néhány írásában azt állította, hogy a borban főzött rózsaszínű tonik fejfájás, valamint a szem, a fül, a száj és a méh betegségei kezelésére használható. A rózsák egyértelműen a kozmetikumok kedvencei voltak. A rózsaszirmokat, a vizet és a rózsakivonatokat kozmetikai maszkokként, szemhéjfestékként és rúzsként alkalmazták. Plinius a Naturalis Historia című könyvében azt is megírta, hogy a rózsaszirom por dezodorként vagy parfümként, a rózsaszirom pedig szemöldök színezésére használhatók! Tehát a rómaiak és a görögök mindvégig tudták! Nem csoda, hogy a gyönyörű és híres egyiptomi királynő, Kleopatra maga is rajongott a rózsavízért. Az egyiptomi szépség állítólag rendszeresen fürdött a rózsavízben, és varázslatos folyadékkal mossta meg az arcát és a testét. Shakespeare írt a királynő szépség rituáléjáról az "Antony és Kleopátra" című könyvben, sőt megemlítette, hogy a Kleopátra cédrusfa hajói hordozzák a rózsa víz illatát. A királynét láthatóan lenyűgözte a rózsavíz. 

100% termeszetes Herbatica rozsaviz

Hogyan készült a rózsavíz

A rózsavizet az alembik nevű egyszerű desztillációs edényekben állították elő. Ez egy réz kúpos edény volt, amelyet a tűzön melegítettek. Az edény átmérője körülbelül 80 cm, a keskenyebb része 20 cm volt. A felső szűkített átmérőre réz desztillációs fejet illesztettek, amely megfogta a tartályokban lévő gőzt és egy ferde kúpos csövön keresztül egy másik kis tartályba vezette - ahol rózsavíznek nevezett desztillátumot (hidrátot) gyűjtöttek. Az idő előrehaladtával a gyártás javult a kivitelezés terén, és ma a modern technológia egyértelműen megkönnyíti számunkra az elixír előállítását.

A rózsavíz top 10 hatása

1. A rózsavíz segít fenntartani a bőr pH-egyensúlyát, és szabályozza a felesleges olajat is.

2. A rózsavíz gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek csökkenteni az irritált bőrt, megszabadulni a pattanásoktól, a dermatitistől és az ekcémától. Remek tisztítószer, és segít eltávolítani az eltömődött pórusokban felhalmozódott olajat és szennyeződéseket "- mondja Dr. Deepali Bhardwaj, bőrápolási szakértő.

3. A rózsavíz segít hidratálni, újjáéleszteni és hidratálni a bőrt, és friss megjelenést kölcsönöz neki.

4. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a rózsavíz a hegek és vágások gyógyulásában is segít.

5. A rózsavíz antioxidáns tulajdonságai segítenek megerősíteni a bőr sejtjeit és regenerálni a bőr szöveteit.

6. A rózsavíz a meglévő összehúzó tulajdonságainak köszönhetően segít megtisztítani a pórusokat és tonizálni a bőrt. A rózsavíz gőzölés után felhúzza a kapillárisokat, csökkenti a bőrpírt és a foltokat.

7. Állítólag a rózsák aromája nagyban javítja a hangulatot. Enyhíti a szorongástól és elősegíti az érzelmi jólétet, így nyugodtabbnak érzi magát.

8. A rózsavíz tápláló és hidratáló tulajdonságai növelik a haj minőségét. Ismeretes a fejbőr enyhe gyulladásának kezelése és a korpásodás megszabadulása. A rózsavíz természetes kondicionálóként is csodákra képes, és felélénkíti a haj növekedését.

9. A párnán található rózsavíz illata szintén segít jobban aludni egy hosszú nap után, ennek köszönhetően frissen ébred.

10. Segít a bőr öregedése ellen is, a finom ráncokat és a ráncokat kordában tartja.

TIPP a szépség rutinhoz

A rózsavíz hidratáló, frissítő és gyógyító elixír, amely számos bőrbetegség esetén enyhülést nyújthat. Minden bőrtípusra alkalmas, és antiszeptikus is, amely egészséges fényt kölcsönöz a bőrének. A szépségrajongók többsége valószínűleg már ismeri ezeket az előnyöket. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy remek TIPPünk van, hogyan használhatja a rózsavizet a szépségápolási rutinjában?

1 . Mossa meg arcát langyos vízzel.

2. Használjon maszkot marokkói agyaggal. Egy kis tálba tegyen 20 csepp argánolajat, és szükség szerint öntsön agyagot, amíg sűrű, de könnyen kenhető massza nem lesz.

3. Öblítse le a maszkot és permetezzen rózsa vizet az arcára.

4. Végül argánolajat kenhet a bőrére néhány csepp CBD olajjal együtt, amely rögzíti a rózsavizet, és ezzel együtt hidratálja és védi a bőrt.

Reméljük, hogy a rózsavíz is helyet talál a polcunkon, hogy minden nap alapos gondozást nyújtson Önnek!

A cikket elkészítette neked

Barbora

barborakep