Ajándékozzon eredeti, kézzel készített ajándékot szeretteinek! - 2. rész.

Szeretne valami eredetit a szeretteinek szentelni? Úgy gondolja, hogy nem elég kreatív és képzett? Dobja el az aggodalmait! Mi a Herbaticánál 2 tippet és teljes eljárást készítettünk Önnek a karácsonyi ajándékok elkészítéséhez. Ma egy kókuszos tálban lévő gyertyát készítettünk.

A kézzel készített ajándék készítés ma nagyon népszerű tevékenység, ami nem csak a megajándékozottnak fog tetszeni, hanem számára is örömet és szórakozást jelent. Higgye el, imádni fogja ezeket a barkács ajándékokat, és talán már nem is fog a klasszikus ajándékok után nyúlni.

olaj es kokusztal

Egy gyertya egy kókuszos tálban

A gyertya meglehetősen gyakori ajándék, legyen az karácsony vagy más. Alkossunk valami szokatlant és eredetit ebből a szokásból. Készítsen kókuszos tál gyertyát! Ez a gyertya nem csak dizájnjában fog kitűnni, hanem a kókuszos tálat a gyertya használata után más igényekre is használhatja - használhatja a kókuszos tálat a konyhában, vagy csak otthoni kiegészítőként, házi kedvencek tálaként vagy tálalóként virágcserép. Ez az ajándék kiváló választás minden Zero Waste rajongó számára! A gyertya elkészítése nagyon egyszerű, és nyerhet is vele. Választhat, hogy illatos gyertyát készít, és ízlése vagy igénye szerint választhat illóolajat.

 

Mire lesz szüksége?

- különböző gyertyák (klasszikus tea gyertya, elég a régi használt is)

- kanóc

- illóolaj

- egy kókuszos tál 

Megközelítés

Először elkészítünk egy kókuszos tálat és egy kanócot. A kanóchoz egy kötelet használunk, amit a tál aljára ragasztunk, a kötél másik végét pedig a ceruzára tekerjük. Helyezze a ceruzát vízszintesen a tálra, ami biztosítja, hogy a kanóc hosszú legyen - pontosan megfelelő, és mindenekelőtt egyenes legyen. A gyertyákat kisebb darabokra vágjuk, hogy gyorsabban oldódjanak. Az apróra vágott gyertyákat vízfürdőben oldjuk, feloldódásuk után adjuk hozzá a választott illóolajat. Remek választás azonban a fahéj illóolaj, melynek illata a karácsonyi hangulatot idézi, az aromaterápiában pedig megnyugtat, csökkenti a félelmet és a szorongást. Egy másik karácsonyra emlékeztető illóolaj a narancs illóolaj, amely javítja a hangulatot, megszünteti a depressziót és afrodiziákum.

olajok olvasztas fozes

Ezt a keveréket feloldás után az előkészített kókuszos tálba öntjük, és hagyjuk megkeményedni. Megszilárdulás után húzzuk le a kanócot a ceruzáról és vágjuk le úgy, hogy ne legyen túl hosszú.

viasz ontese  gyertya keszitese  kesz gyertya

Reméljük, hogy inspiráltunk. Ha úgy dönt, hogy alkot valamit - nem csak a fenti tippekből, jelöljön meg minket Instagramon vagy Facebookon és kap egy 10% kedvezményre jogosító kupont!

A cikket az Ön számára készítette

Lenka

lenka