Miért próbálja ki a fügekaktusz olajat? 6 érvünk is van

Mi a fügekaktusz - eredete és felhasználása?

A fügekaktusz olyan növény, amely képes ellenállni a Föld legkedvezőtlenebb körülményeinek. Nagy melegnek, vagy ha több hónapig nem kap vizet. Ennek ellenére ellenállhatatlan és gyönyörű. Itt van velünk, és valószínűleg itt volt előttünk is :)

A fügekaktusz alapvetően kaktusz, angolul a prickly pear oil kifejezést használják. Meleg országokban nő, mint például Marokkóban, Mexikóban, de Görögországban is. Személyesen láttam ezt a növényt Görögországban, és azonnal lenyűgözött szépsége, de fensége is. Olyannyira, hogy muszáj volt lefotózni :)

 Herbatica fugekaktusz olaj egy poharban

Úgy döntöttünk, hogy egy ritka, fügekaktuszmagból származó bőrolajat is beiktatunk kínálatunkba, így itt van egy hely, ahol többet is bemutathatok nektek erről a szépségről. Ha az argánolaj marokkói arany, akkor a fügekaktuszolajnak marokkói kincsnek kell lennie. Amint az alábbi képen is látható, ezt a gyümölcsöt több lépésben olajjá dolgozzák fel:

  1. magát a fügekaktuszát úgy kell feldolgozni, hogy csak a gyümölcsben lévő magok maradjanak meg
  2. a magokat megőrlik és az olajat kivonják
  3. kész a tiszta 100% BIO hidegen sajtolt fügekaktusz olaj

fugekaktuszolaj Herbatica termles

De nézzük meg a 6 alapvető okot, amiért érdemes kipróbálnod ezt az olajat:

1. Minden kozmetikai szakember és szakértő ismeri

És beleszerettek, mert gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megőrizni a bőrt és az általános egészséget. Hatalmas mennyiségű E-vitamint és omega-komponenseket is tartalmaz. Ezeknek az elemeknek a kombinációja a fiatalság elixírjét hozza létre, amely a sejteket tovább éli és egészségesen regenerálja.

2. Természetesen kis mennyiségben található a természetben, így valóban ritka

Mivel a fügekaktusz ritka alapanyaga a kozmetikumoknak, nem gyakoriak az árusok, gyűjtők és termesztők. Minden országban nehéz megtalálni, vagy egyáltalán nem is léteznek. De nekünk sikerült, és a marokkói partnerünk ennek az olajnak a legnagyobb termelője, és rendelkezik minden szükséges minőségi tanúsítvánnyal. Gyakran előfordul, hogy a terméseket gyűjtők hozzák el hozzá, akik a vadonban találják és gyűjtik. Ezt a fajta termelést Wild & Raw-nak hívják.

3. Segít megelőzni a ráncok kialakulását

A benne található antioxidánsoknak köszönhetően megakadályozza a szabad gyökök képződését, ezáltal csökkenti a bőr korai ráncai és öregségi foltok kialakulásának kockázatát. Csodálatos gyógymódként is segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat és a szem duzzanatát. Csak vigye fel a szemkörnyékre minden este.

4. Alkalmas bőrbetegségekre és aknéra

A fügekaktusz olaj azon kevés olajok közé tartozik, amelyek nem zárják be a bőr pórusait, ezért aknés bőrre is alkalmasak. Akkor is kipróbálhatod, ha rosaceás vagy.

5. Számos kozmetikai terméket helyettesít

Végre elteheted szemkörnyékápoló krémet, klasszikus nappali krémet, éjszakai krémet, ránctalanító krémet vagy masszázsolajat. Érzed az egyszerűséget, ami belép az életedbe? :)

6. Hajszérum

Ennek az olajnak a felhasználási spektruma igazán széles, és ebbe beletartozik a hajápolás is. Miután ezzel az olajjal kezeltük a hajat, a haj nem lesz nehéz és zsíros, hanem szép és fényes.

Bónusz érv:

Ez egy csodálatos masszázsszer. Keverje össze kedvenc masszázsolajával, és bőre puha és rugalmas lesz egy fügekaktuszolajos masszázs után.

 

 

A cikket az Ön számára készítette 

 

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, a Herbatica alapítója

A Herbatica csapat alapító tagja.                                                                                                                                                           
2014 óta foglalkozik a természetgyógyászattal, az egészség alternatív megközelítéseivel, az egészség és a természet metszéspontjával.Napi rendszerességgel teszteli saját szervezetén a gyógynövények, gombák és a szervezet természetes folyamatait támogató termékek újdonságait.
Elérhetőség: juraj@herbatica.sk

 

ikona herbatica FBikona herbatica IGikona herbatica YT


Nem találta meg, amit keresett? Vagy további információra van szüksége? Elegünk van belőlük – próbáljon meg beírni egy szót, például a keresőablakban. "migrén, aranyér, szemölcs, ekcéma, hátfájás" vagy tekintse meg BLOGunkat.

 

Tetszett a cikkünk? Ossza meg, boldoggá tesz minket :)