Visszér versus piócák

A betegségekkel foglalkozó cikkek olvasásakor szinte mindenki tapasztalt egy érdekes jelenséget: egy betegség számos tünete megegyezik azzal, amit magunkon megfigyelünk.

Mivel most egy (igazából elég gyakori betegségről) fogok írni, nem akarok pánikot vagy félelmet kelteni. Célom, hogy összefoglaljam a visszérrel kapcsolatos néhány adatot, és rámutassak az alternatív kezelés lehetőségeire.

Ha ez a probléma Önt vagy szeretteit érinti, valószínűleg kihagyja a következő bekezdést, vagy valami újat fog találni benne, amit korábban nem ismert.

Mi az a visszér:

A vénás rendszer krónikus betegsége, amely a vénafal károsodásából ered. Látható, ha a külső vénák ilyen károsodásáról van szó (panickák, kiálló vénák, csúnya "csomók", lábdagadás, lábszárfekély,...) de ha nem - akkor a belső vénák betegségéről van szó ( például a kismedencei vénák károsodása nőknél).

Mi, nők a vénákból származó úgynevezett vörös vagy lila flagellákat kozmetikai problémának tartjuk, de ez nem egészen az – ez az egyik első finom jel, hogy valami nincs rendben a vénás rendszerünkkel.

 

Hogyan alakulnak ki a varikózisok/ visszér, és mik a lehetséges okai:

 • genetikai hajlam
 • kor
 • terhesség, fogamzásgátlás alkalmazása
 • túlsúly és elhízás
 • mozgáshiány és túlzott izomterhelés
 • nem megfelelő ruházat és lábbeli (szűk fehérnemű, magassarkú)
 • dohányzó
 • rostszegény étrend, székrekedés
 • leküzdött trombózis

kulso nyaki venak a mutatoujj labain

 

Hogyan lehet kezelni a varikózist?

A kezelés alapja a minőségi diagnosztika - nem kell elhalasztani az orvosi látogatást, ha a lábak megduzzadnak, külső tünetek jelentkeznek, mint például a vádli görcsök, a hosszan tartó ülés vagy állás utáni fájdalom.

Nos, hogyan segíthetnénk magunkon, ha már ezek megtörténtek? Különféle többé-kevésbé hatékony módszerek léteznek. Ezek többnyire különféle kiegészítő krémek, amelyek általában hatékony növényi eredetű összetevőket tartalmaznak. Alternatív kezelési lehetőségekkel is találkozhat, amikor az interneten keresgél. Az egyik legelterjedtebb az ún hirudoterápia – kezelés piócákkal. Itt Magyarországban ezt a kezelési módszert nem ismerik el és nem tanítják az orvosi karon, de Moszkvában lehetőség van ezen a területen tanulni és rendes orvosként - hirudológusként dolgozni. A piócák kezelése abból áll, hogy ezeket az "állatokat" megfelelő számban a megfelelő helyre juttatják, és a sebre tapadt anyagoknak köszönhetően gyógyulnak, nyáluk a következő érdekes összetevőket tartalmazza:

 • antitrombotikus anyagok: feloldják a vérrögöket
 • trombolitikus anyagok: feloldhatják a már kialakult vérrögöket
 • a vérnyomást szabályozó anyagok
 • olyan anyagok, amelyek helyreállítják a vénák sérült felületét
 • olyan anyagok, amelyek csökkentik a koleszterin mennyiségét a vérben, és megakadályozzák a koleszterin lerakódását az erekben
 • olyan anyagok, amelyek aktiválják a szervezet védekezőképességét (növelik a fagociták aktivitását)

A piócák gyógyító hatásának felhasználásának egyik módja az álatok használása. De van egy másik, megvalósíthatóbb út is: a piócák gyógyító képességeinek felhasználása krémbe kevert kivonat formájában. 

Az alkalmazás egyszerű, és ha egy ilyen segédkészítmény használatával együtt lehetővé teszi a lábak időnkénti tehermentesítését és a megfelelő mennyiségű mozgást, sokkal könnyebb lesz a járás.

hatasos kremek pioca kivonattal visszerre

 

Apropó: A SOFIA KRÉM pióca kivonattal (ez a neve ennek a segítőnek a visszerek elleni küzdelemben) két változatban vásárolható meg: hűsító (enyhíti, ha lángokban áll és dagad a lába) vagy melegítő : melegíti a lábakat , amely krónikus vénás elégtelenség miatt hideg lehet.

 

Itt talál további termékeket a varikózis kezelésére.

Könnyű és fájdalommentes lépést kívánok.

 

A cikket az Ön számára készítette 

 

foto Barbora Herbatica 100x133Mgr. Barbora Olejníková

A Herbatica csapatának tagja, amely 2015 óta viszi piacra a természetes termékeket.
Alternatív gyógyászat és természetes egészségügyi termékek szakértője.
Cikkeink többsége szakmai tanulmányokon vagy tudományos közleményeken alapul.

Elérhetőség: barbora@herbatica.sk

 
ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nem találta meg, amit keresett? Vagy további információra van szüksége? Elegünk van belőlük – próbáljon meg beírni egy szót, például a keresőablakban. "migrén, aranyér, szemölcs, ekcéma, hátfájás" vagy tekintse meg BLOGunkat.

 

Tetszett a cikkünk? Ossza meg, boldoggá tesz minket :)