Mikrobiom és egészség: Fedezze fel teste harmóniájának kulcsát.

Hippokratész már évezredekkel ezelőtt mondta: Minden betegség a belekben kezdődik. És igaza volt!

Az emberi szervezetben mikroorganizmusok milliárdjai élnek, amelyek befolyásolják az egészséget, az immunitást, az emésztést, a hangulatot és még a külső megjelenést is. Különféle baktériumok, élesztőgombák, vírusok, atkák, amelyek együtt alkotják az ún mikrobiomot – egy belső ökoszisztéma, amely mindenkinek egyedi. Egész életen át alakul ki az étrend, a környezet és az életmód révén. Ez a kulcsa számos betegség és rendellenesség megelőzésének és kezelésének, nem csak az emésztési betegségeknek. Az egészséges mikrobióma támogatja a pszichés jólétet is, mivel befolyásolja a hangulatot, alvást és memóriáért felelős hormonok termelődését. Ezért fontos vigyázni rá, és támogatni egyensúlyát és különösen sokszínűségét.


Tehát hogyan javíthatja a mikrobiom egészségét?

Az egyik legfontosabb dolog a diéta. Különösen a rostokban, probiotikumokban és antioxidánsokban gazdag étrend.

 

mikrobiom és emésztésFotó forrása: www.freepik.com

Íme további tippjeink:

• Tegyen be erjesztett ételeket az étrendjébe, mint például a fehér joghurt, a juhtúró, a savanyú káposzta, az acidofil tej és az almaecet.

• Kerülje a feldolgozott élelmiszereket, korlátozza a finomított cukrot és az egészségtelen zsírokat, amelyek megzavarják a mikrobiom egyensúlyát és diszbiózist okoznak.

• Támogassa a mikrobiom sokszínűségét táplálék-kiegészítők formájában is, amelyek a nyálkahártyát is védik – a probiotikumok hatékonyak. Az enzimek termelésének és a tápanyagok jobb felszívódásának elősegítése érdekében javasoljuk, hogy nyúljon az emésztőenzim-komplexhez – ezek segítenek fenntartani a belek egészséges mikroflóráját. A karotinoidok, az omega-3 halolaj, a homoktövis olaj, a chaga, a masticha, a moringa, a szelén és a C-, D- és E-vitaminok is jótékony hatással vannak az emésztésre.

• Évente legalább egyszer végezzen méregtelenítő kezelést. Megkönnyíti az emésztést, támogatja a szervezet természetes tisztító folyamatait, és jobban érzi magát, boldogabbá és egészségesebbé teszi.

növényi olajok az emésztés támogatásáraFotó forrása: saját archívum


Jó egészséget és jó közérzetet kívánunk!

 

A cikket az Ön számára készítette

 

foto Gabi Herbatica

Gabriela Volfová

A Herbatica csapatának tagja, amely 2015 óta viszi piacra a természetes termékeket.
Természetbarát és a tudatos élet szerelmese, aki hisz abban, hogy csodák történnek...minden nap.
Cikkeink többsége szakmai tanulmányokon vagy tudományos közleményeken alapul.

Elérhetőség: gabriela@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nem találta meg, amit keresett? Vagy további információra van szüksége? 
Elegünk van belőlük – próbáljon meg beírni egy szót, például a keresőablakban. "migrén, aranyér, szemölcs, ekcéma, hátfájás" vagy tekintse meg BLOGunkat.

 

Tetszett a cikkünk? Ossza meg, boldoggá tesz minket :)