Mumio - se nem legenda, se nem csoda

Több mint ezer éven át a mumio ismert keleti  gyógyászatban. Csodálatos hatásait Arisztotelész is leírta. Mindig is a dicsőség és a legenda aurája kötődött hozzá. A mai napig fennmaradt a közép-ázsiai népi gyógyászatban - Iránban, Afganisztánban, Tibetben és Indiában. Tulajdonságai, eredete, élettani és gyógyhatásai ma már jó néhány szakember figyelmének középpontjában állnak.  A róla szóló hírek aztán gyorsan eljutottak az újságokba és magazinokba, ahol nagy figyelmet keltett.

 

mumio segítség a természettől különböző betegségekre

 


 

"Mumio élesíti az érzékeket, erősíti a gyomrot, megkönnyíti a légzést. Ez a legtökéletesebb összetett gyógyszer."

 Arisztotelész

 


Honnan jött a múmió?

Ez az anyag, amelyet "hegyi balzsamnak" vagy "hegyi balszerencsének" is neveznek, a legújabb tudományos kutatások szerint egy összetett kémiai vegyület, amely Kelet-Ázsia egyes területein található.

Ez egy görög eredetű szó, és azt jelenti, hogy "a test megőrzése". Szerves és szervetlen anyagok természetes keveréke, amely kőzetüregekben képződik. A tiszta mumio ott található jégcsapok formájában hegyi patakok mellett és hasadékokban. Csak néhány esetben vannak a felette lévő kőzetrétegek adalékanyagai. Ezekhez az eredeti múmioforrásokhoz azonban nagyon nehéz hozzáférni, ezért maradtak fenn ilyen tiszta tisztaságban.

  • Az alapforrásból elsősorban szennyezett mumio víz folyt, rágcsálók, madarak és más állatok ürülékével
    keveredve. Csak a magas hegyekben található, többnyire barlangokban vagy más nagyon megközelíthetetlen és rejtett helyeken.
  • A másodlagos szennyezett mumio anyag különböző állatok, például Indiában a majmok, Közép-Ázsiában a madarak és rágcsálók emésztőrendszerén keresztül jutott át. Az állatok az alap vagy elsődlegesen szennyezett forrásokból nyelték le.

 

mumio-mint a természetből nyert

Az erjesztésmentesített és újra extrahált mumio homogén, rugalmas, sötétbarna, fényes felületű, jellegzetes illatú és kesernyés ízű massza. A tárolás során fokozatosan megszilárdul, és kiszárad. Vízben nagyon könnyen oldódik, az oldatok világosak, sötétbarna színűek. Körülbelül harminc mikro- és makroelemet, körülbelül tíz különböző fémoxidot, szilícium-dioxidot, foszfort, különböző szerves anyagokat és savakat tartalmaz.


A mumio hatása az emberi testre

A mumio rendkívül hatékony tulajdonságairól a keleti orvoslás írásai is tanúskodnak. Több mint hetven orvosi könyv és értekezés tartalmaz gazdag anyagot a múmio széles körű alkalmazásáról, mint az emberi szervezet különböző szöveteiben a regenerációs folyamatok elősegítésének eszközéről. Ez egy gyulladáscsökkentő, antitoxikus és általánosan támogató készítmény formájában jelenik meg, amely a perifériás idegrostok és az agyi receptorok csökkent funkciójának regenerálására is hat.

A sokéves kísérleti és kémiai kutatás alapján a mumio-t különböző klinikákon hivatalosan is jóváhagyták, mint általános, nem-specifikus biostimulánst. Minden egyes összetevője képes befolyásolni a felelős anyagcsere-folyamatokat és felgyorsítani a különböző szövetek regenerálódását. A stimuláló hatás már sejtszinten jelentkezik. Jótékony hatással van a sugárzásból eredő betegségek lefolyására is, befolyásolja a vér, a csontvelő és a lép helyes összetételét. Több klinikai vizsgálat kimutatta, hogy toxicitása nagyon alacsony, nem indukál daganatokat. Hosszú távú alkalmazásakor nem észleltek káros hatásokat a szívre. Ellenkezőleg, kimutatták, hogy javítja az elektrokardiográfiai paramétereket és serkenti a szívizomzat működését.

A mumio szedése során nincsenek ismert ellenjavallatok. Ha valahol gyomorpanaszok jelentkeztek, a készítményt egyszerűen kihagyja néhány napig, vagy kisebb adagokat szed be.


Szakmai tanulmányokból

Példaként 74 gyomor- és nyombélfekélyben szenvedő betegen végzett mumio kezelés klinikai vizsgálataiból származó információkat válogatunk. Egyszerre két külföldi klinikán végezték őket.

Valamennyi beteg akkor kezdte meg a kezelést, amikor egészségügyi problémái jelentősen romlottak. Az ételfelvétellel kapcsolatos fájdalomra, valamint hányásra, hasmenésre stb. panaszkodtak. Legtöbbjüknek már 2-5 éve voltak problémái (44%), néhányuknak több mint tíz éve (21%). A mumio terápiás hatásának kritériumai a klinikai, röntgen-, gasztroszkópiai és egyéb adatok voltak. A kezelés kezdetén végzett röntgenvizsgálatokon 65 betegnél volt fekély a nyombélben, három betegnél pedig a gyomorfalban. Mindegyiküknél a nyálkahártya redőjében és domborzatában számos radiológiai jele volt, amit a patkóbél különböző fokú deformitása sértett. Belsőleg szedték a Mumio-t, napi kétszer 100 mg/testsúlykilogramm dózisban, három héten keresztül. Mindig fél órával az étkezés után. Beadás előtt a készítményt egy evőkanálnyi teában és/vagy forró vízben oldották fel.

mumio - segítség különböző betegségek kezelésében

 

A mumio elfogyasztása után 15 perccel szinte minden betegnél megszűnt az evés utáni fájdalom. Tizenkilenc beteg fájdalma a kezelés első 4 napján belül teljesen megszűnt, 17 betegé 6 nap után, 21 betegé 8 nap után, 15 betegé 2-3 hét után. Körülbelül ugyanebben az időben a gyomorra gyakorolt nyomásra jelentkező fájdalom is eltűnt. A székrekedésre hajlamos betegek visszanyerték a rendszeres székletet. A fent említett, röntgenvizsgálattal igazolt lelet 56 betegnél eltűnt, három betegnél élesen csökkent. A kezelés előtti gasztroenterológiai megfigyelés a hámfelszínen különböző mértékű elváltozásokat és kifejezett hámduzzanatot mutatott. Két hét kezelés után a gyulladásos folyamatok eltűntek és a gyomornyálkahártya rendeződött.

Négy betegnél krónikus gyomorhurutot, ötnél pedig fájdalmas krónikus kólikát találtak. A fekélyes tünetek eltűnésével párhuzamosan ezek a gyulladásos folyamatok az epevezetékekben és a belekben is megszűntek. Minden betegnél jelentős terápiás hatást értek el. Mellékhatásokat nem észleltek.

newsletter

Folytathatnánk a szakirodalom idézését, amely több tucat leírt esetet tartalmaz a mumiokezelés klinikai kísérleteiről. Mi most az ismert betegségek felsorolására szorítkozunk, amelyeknél a mumio pozitív hatást mutatott ki:

Használják továbbá a periodontitis, a seborrhea, a cukorbetegség, az alsó végtagok mélyvénáinak trombózisa kezelésére. Pozitív eredményeket értek el a szívinfarktus kezelésében és a szervezet általános regenerálásában is.

A Mumio jelenleg többnyire oldat, tabletta vagy kenőcs formájában kerül beadásra. A nagyszerű dolog az, hogy most már itt is megvásárolható - a honlapunkon itt találja.

hasznos készlet mumio fekete pirulák és arany mumio krém

 

Források: Mudr. P. Beleš a I. Manolevská, REGENA magazin

 

A cikket az Ön számára készítette 

 

Juraj foto medailonik 100x133Juraj Gajdoš, a Herbatica alapítója

A Herbatica csapat alapító tagja.                                                                                                                                                           
2014 óta foglalkozik a természetgyógyászattal, az egészség alternatív megközelítéseivel, az egészség és a természet metszéspontjával.Napi rendszerességgel teszteli saját szervezetén a gyógynövények, gombák és a szervezet természetes folyamatait támogató termékek újdonságait.
Elérhetőség: juraj@herbatica.sk

 


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nem találta meg, amit keresett? Vagy további információra van szüksége? Elegünk van belőlük – próbáljon meg beírni egy szót, például a keresőablakban. "migrén, aranyér, szemölcs, ekcéma, hátfájás" vagy tekintse meg BLOGunkat.

 

Tetszett a cikkünk? Ossza meg, boldoggá tesz minket :)