Tartsa testét jó kondícióban minden életkorban

A mozgás alapvető emberi szükséglet, amely nélkül aligha lehet elképzelni az életet. Minden ember mozgásszervi rendszere folyamatosan elfoglalt, ezért megelőzően gondoskodni kell a testéről, és meg kell oldani minden olyan problémát, amelyet testünk jelez nekünk. Az emberek életük során minden korban tapasztalnak mozgási problémákat.

Gyerekek

Gyermekeknél és serdülőknél általában sérüléssel járó mozgásszervi problémákkal találkozunk, de az iskolában vagy a számítógépnél való hosszú és rossz ülés, a telefon vagy tablet nézése közbeni hosszú és rossz ülőhelyzet hatására is kalakulhatnak. Továbbá a nem megfelelő cipő, a túlsúly, a mozgáshiány következtében is felmerülhetnek. A gyermekek sérüléseinek legnagyobb százaléka az iskolai testneveléshez és a szervezett sportokhoz kapcsolódik, a második legnagyobb százalék a a rendezetlen sportokban és felügyelet nélküli játékokban jelenik meg, majd más körülmények között bekövetkező sérülések, a kerékpározás és a más gyerekekkel konfliktusban előforduló sérülések következnek.

Az iskolai testnevelés során és más sportokban résztvevő gyermekek és serdülők sérülései elsősorban az ízületek, a térd, a csukló és a boka sérüléseit jelentik. Ezeket a sérüléseket gyakran a sport aránytalan terhelése okozza, a gyerekeknek általában több az energiájuk, ezért nem érzik magukat fáradtnak és nem pihennek eleget. Sérülések esetén a leggyakoribb a megrándult boka vagy csukló, amelyek égéssel, fájdalommal, zúzódásokkal és a terület mozgáskorlátozottságával jelentkeznek, az ízület ezen természetellenes mozgása az ízületet támogató szalagok megnyújtását és szakadását okozza. A gyermekek másik gyakori sérülése a törés és a hasadás, a túlzott és intenzív mozgás miatt megduzzadt izmok és még sok más.

Bármely sport esetében mindenkinek számolnia kell azzal, hogy kockázatokkal jár. Tudomásul kell vennie, hogy hogyan lehet ezeket megelőzni, vagy hogyan lehetne felgyorsítani egy már okozott sérülés gyógyulását. Meg kell találni a megelőzés, a rehabilitáció és a gyógyítás legjobb módját. Jó összpontosítani a megfelelő és kiegyensúlyozott ételek bevitelére, az egész mozgásszervi rendszert regeneráló és erősítő étrend-kiegészítők használatára, valamint a megfelelő masszázs-, rehabilitációs és regenerációs segédanyagok, gélek és krémek használatára.

Ami csak az enyhe izom-, ízületi vagy duzzanatos fájdalmakat illeti, kipróbálhatja a hazánkban nagyon jól ismert otthoni kezelést masszázs gélek vagy krémek segítségével. Még az orosz orvostudomány szerint is az izmok és ízületek enyhe sérülése gyógynövényekből és gombákból származó gyógyszerekkel könnyen gyógyítható. Itt többet olvashat a hagyományos orosz orvoslásról, beleértve a gyógyszereket is.

A Korolev Farm szintén a hagyományos orosz orvoslás útjára lépett. A Korolev Farm az, amely kifejezetten az izom-csontrendszer területére szakosodott, és így különféle termékeket állít elő speciális problémákra

cla

Felnőttek

A felnőttek nagyon gyakori egészségügyi problémája a gerincbetegség. A fejlett országokban ez a leggyakoribb betegség, és ennek számos oka van. A legfontosabbak közé tartozik a rossz testmozgás és testtartás, a mozgásszegény életmód és a munka, a megfázás, a stressz, a túlsúly, az emberi képességekhez képest aránytalanul sok tevékenység vagy más betegségek. A hátfájás akut rövid távú lefolyású lehet, vagy életre szóló krónikus betegséggé válhat.

A hátfájás a nyak, a mellkas vagy az ágyék táján jelentkezhet. Míg az alsó hátfájás elsősorban az izmok és szalagok nyújtásával függ össze, addig a felső hátfájást az irritált gyengült izmok, sérülések vagy torlódások okozzák. A fájdalom oka és származási helye szerint nyilvánul meg, leggyakoribb az izomfeszültség, merevség, feszültség, de ízületi fájdalom, fejfájás, égő érzés, bizsergés, a végtagok mozdulatlansága stb. A fájdalom intenzitása a tompa és az éles szúró fájdalom között változhat. A lábakba vagy a karokba vetett fájdalom a legkellemetlenebb a mindennapi életben.

A felső végtagok elhanyagolt, de nagyon súlyos, a könyökét érintő betegségét teniszkönyöknek nevezik. Ez a betegség a sport eredményeként hangzik, de különösen szokatlan vagy fizikailag megterhelő munka során érint bennünket. Ebben a betegségben a könyökizmok és az ínak megnyúlnak. A fő megnyilvánulások a könyök külső oldalán jelentkező súlyos fájdalom. A kezelés nyugodt környezetben történik, a kéz rögzítésével és megfelelő gyógyító krémek használatával, amelyeket például itt talál.Az ízületek gyulladására, a sztroporózisra vagy a klasszikus ízületi fájdalomra remek krém a kígyómérget tartalmazó krém, amelynek többek közt nyugtató hatása van.

A hát, az ízületek és az izmok egészséges megőrzésének legjobb megelőzése a rendszeres mozgás, a megfelelő testmozgás, a megfelelő testtartás a normál napi tevékenységek során, a minőségi matrac és cipő. Szükséges továbbá a porc, az ízületek, az ínszalagok és az izmok támogatása kollagén étrend-kiegészítőkkel, vagy azáltal, hogy rendszeresen kezeli a problémás területeket kiválasztott gyógyhatású szerrel.

Akut izomfájdalom esetén a fájdalmat enyhítő, gyógyító és regeneráló géleket érdemes használni, amelyeket az érintett területekre alkalmaz. Az Eliksír márka a mozgásszervi rendszer kezelésére szolgáló termékek szakembere.

HU

Idősek

A fájdalomtól és mozgásszervi gyengeségtől leginkább érintett csoport az idősek csoportja. Az egész ízületi rendszer öregedése és kopása miatt az életkor előrehaladtával különféle betegségek jelentkeznek. Különösen gyakoriak mozgásszervi rendellenességek. Az öregedés következtében csökken a fizikai teljesítőképesség, csökken az izomtömeg, lelassulnak a mozgások és a test összességében lassan regenerálódik. Az ízületek és a csontok elvékonyodnak, elveszítik rugalmasságukat. A posztmenopauzás nők elveszítik a csonttömeget és csontjaik törékenyebbek lesznek. A leggyakoribb betegségek az osteoarthritis és a Reumás ízületi gyulladás. Mindezek a betegségek nagy fájdalommal járnak, és súlyosan károsítják a mozgásszervi rendszert. A mozgásszervek károsodása a test koordinációjának károsodásával, járási rendellenességekkel és a hirtelen esés veszélyével is társul. Az idős embereknél gyakran előfordulnak különféle porc vagy ízületi károsodások. Ezek a problémák gyakran megoldhatatlanok, mivel az ilyen károkat a manuális kopás okozza. Lehetséges azonban a fájdalom enyhítése és a porc vagy az ízületek egy részének a regenerálása. A kondroitin gél vagy a ló balzsam az ízületek és a gerinc számára remek termékek, amelyek részben regenerálják az ízületeket és enyhítik a fájdalmat.

cl

Reumás ízületi gyulladás - az ízületeket érintő gyulladásos betegség, amely ízületi fájdalommal, lázzal, fáradtsággal jelentkezik.

Osteoarthritis - az ízületi porcok betegsége, amely hidegre való érzékenységgel, ízületi merevséggel, ízületi fájdalommal, éjszakai fájdalommal nyilvánul meg.

Szakértők szerint ezek a betegségek leküzdhetők, és még jobban megelőzhetők, ha megfelelően felkészülnek rá. A megelőzés részeként célszerű egészséges életmódot és megfelelő testmozgást választani, továbbá érdemes ellátni testet olyan anyagokkal, amelyekre az ízületeknek és a csontoknak szüksége van.

Ha még mindig nem sikerült megelőznie ezeket a betegségeket, és az ízületi fájdalom vagy gyulladás kellemetlen és mindennapos társa, akkor más bevált és kipróbált krémek ajánlunk, amelyek enyhítik a fájdalmat. Hatékonynak bizonyult például a méhméreggel ellátott gél, a Sofia krém 17 hatékony gyógynövénnyel, az „Űrtechnika” testkrém, a tőzegeperrel ellátott gél, „Az ájurvéda titkai” ízületi krém vagy cápazsírral ellátott balzsam.

Minden anyag, amely segít az idősek mozgásszervi rendszerének jobb állapotban tartásában, megtalálható a nálunk kínált étrend-kiegészítőkben, gélekben, krémekben vagy tapaszokban. 

 

Forrás: Prof. MUDr. Petr Havránek, CSc, nadačný fond Kolečko, klouby-vazy.cz, zdravi.euro.cz, aktivityprozdravi.cz, i-senior.cz