Vessen véget a torokfájdalomnak!

A téli évszak megkezdésével felbukkannak a nemkívánatos vírusok, a torokfájás és a légzési problémák. Az egyik leggyakoribb és talán legkellemetlenebb probléma a megfázás, amelynek tünetei az orrdugulás, köhögés és orrfolyás. Gyakran a gyors megoldásokat választjuk - vény nélkül kapható gyógyszereket, amelyek órákon vagy napokon belül enyhítik az egészségügyi problémákat. Tudnunk kell azonban, hogy egy ilyen "gyógymód" csak rövid ideig tart, és az idő múlásával krónikus fájdalmat okozhat, amely hosszútávú lábadozással is járhat.

A torokfájás esetében fontos tudni, honnan származik a fájdalom és mi a jellege.

A fájdalom eredete lehet:

  • sérülés - mechanikai sérülés, vegyi égés…
  • gyulladás - vírusok, fertőzések, nádha…
  • daganat
  • egyéb okok

A gyulladásos torokfájás talán a leggyakoribb. Ezeket a fájdalmakat más nehézségek is kísérhetik, például láz, nehéz légzés, hurut vagy gyengeség. A gyulladást leggyakrabban baktériumok és vírusok okozzák, de akár az élesztők is. Főleg streptococcusok, angina, koronavírusok, akut fertőző betegségek okozzák. Fontos, hogy tágabb perspektívából vizsgáljuk a problémát, és megpróbáljuk ezeket a nehézségeket hosszabb távon megakadályozni vagy megoldani. Ezért helyénvaló megelőzésképpen a természetes alapanyagok után nyúlni és alaposan eltávolítani és meggyógyítani a betegséget.

pexels-karolina-grabowska-5207330

HU

Természetes megoldások torokfájásra

Számos tipp, trükk és tanács létezik a torokfájás otthoni kezelésére. Egyre gyakoribb, hogy visszatérünk régi anyáink hagyományaihoz és praktikáihoz.

1.Borz zsír

A sok recept egyike a borzzsír. Ősidők óta használják légzőszervi problémákra, hatásait évek óta bizonyítják és tesztelik. Kimutatták, hogy bronchitis, asztma és gyakori légúti fertőzések kezelésére alkalmas. Jelentősen enyhíti a nehéz mellkas érzését, valamint a nehéz légzést és enyhíti a fájdalmakat. Hatását a mellkas területén lévő bőr egyszerű felszívódása adja. További nagyszerű tulajdonságai közé tartozik a mozgásszervi fájdalom enyhítése, az immunitás erősítése és az ízületek vagy porcok regenerálása.

2.Kényeztesse magát gyógyteával

A legjobban bevált módszer a torokfájásra a meleg tea. A jól ismert gyógynövények közül, amelyek a torokfájás enyhülését elősegítik, az édesgyökér, a kakukkfű, a fahéj és még sok más. Az édesgyökér tea gyors megoldást kínál a szúró érzésre a torkon, és elősegíti a nyálkahártya felköhögését. Ezenkívül az édesgyökérnek gyulladáscsökkentő hatása is van, ami azt jelenti, hogy a légutak szinte minden gyulladását csillapítja.

3.Házi gyógynövény szirupok

Valószínűleg mindannyian emlékszünk a hagymás-mézes szirupra gyerekkorunkból. Amint ránk szállt a megfázás vagy az influenza, anyáink felvágták a hagymát és összekeverték mézzel. Egyesek imádták ezt a szirupot, mások utálták. Ha ennek a szirupnak a fogyasztása nem okoz problémát, javasoljuk, hogy minőségi mézzel készítse el. Keresse meg a legnagyobb metil-glioxál-koncentrációjú mézet. Ilyen méz például a Manuka méz, amely Új-Zélandról származik. Atipikus abban a tekintetben, hogy a ritka, csak ebben az országban található Leptospermum scoparium növényből készül. Ez a méz egyedülálló hatást gyakorol az emberi testre. Erősíti az immunrendszert, segít a különféle betegségekben és megelőzően véd a különféle kártevőktől. Egy másik nagyszerű szirup a „Hörgő tízparancsolat “, amely jelentősen segíti a felköhögést, enyhíti a száraz és irritáló köhögést, támogatja az emésztést és emellett olyan édes íze van, amelybe a legkisebbek is beleszeretnek.

Ne feledje, hogy a megelőzés a legfontosabb. Igyekezzünk figyelni testünk jeleire és megoldani az egészségünkkel járó kellemetlenségeket a mély kezeléssel. Megtörténhet, hogy nem lépünk közbe időben, és a közönséges torokfájás súlyos egészségügyi problémákká fajulhat.  

 

Ezt a cikket Lenka készítette Önöknek.

lenka_profilovka