Kiterjesztett termékleírás:Masticha PROBIOTICS & PREBIOTICS

Masticha: Az egészséges emésztés titokzatos ereje – mit kell tudni róla?

Az emésztőrendszer alapvető fontosságú az általános egészségünk szempontjából, mivel nemcsak a tápanyagok feldolgozására és előnyös felhasználására való képességünket befolyásolja, hanem immunitásunkat, hangulatunkat és általános közérzetünket is. Az olyan emésztési problémák, mint a gyomorfekély, gyulladás, puffadás, hasmenés vagy székrekedés nemcsak fájdalmat és kellemetlenséget, hanem komolyabb szövődményeket is okozhatnak.
Szerencsére létezik egy egyedülálló természetes termék, amely támogathatja az egészséges emésztést és javíthatja életminőségünket. Ez a MASTICHA, amely évezredek óta ismert az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról.

Ebben a cikkben többet megtudhat a maszticháról és annak hatásairól más természetes összetevőkkel együtt, amelyeket a mi egyedülálló termékünk - Masticha PROBIOTICS & PREBIOTICS - tartalmaz.

Masticha probiotikumokkal kapszulában az egészséges emésztésért


Mi az a Masticha?

A masticha egy gyanta, amelyet a görögországi Híosz szigetén, a Pistacia lentiscus nevű fákból nyernek. A neve a görög "mastichein" igéből származik, ami "fogcsikorgatásnak" felel meg, mivel hagyományosan természetes rágógumiként rágják. A maszticha íze jellegzetes, kezdetben kissé kesernyés, majd fokozatosan enyhén édessé válik, és kellemes, fenyő- vagy cédrusgyantára emlékeztető illata van. Összetétele gazdag illóolajokban, terpénekben, flavonoidokban és egyéb bioaktív anyagokban, amelyek antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A masticha története és eredete

A mastichát ősidők óta használják különböző kultúrákban és civilizációkban gyógyszerként, élelmiszerként, kozmetikumként vagy különböző rituálék során használt anyagként. Már a híres görög orvos, Hippokratész is ajánlotta az úgynevezett "masztixkönnyeket" a gyomor és az emésztőrendszer egészségének elősegítésére. Az ókori Rómában a masztixot a fogak fehérítésére és a lehelet felfrissítésére használták. Bizáncban a masztichát tartósító- és ízesítőszerként adták a borhoz. Az arab világban a masztixot édességek, italok és parfümök készítéséhez használták. A középkorban a masztichát értékes árucikként importálták Európába, és sebek, égési sérülések, aranyér vagy köszvény kezelésére használták.


A maszticha egészségügyi hatásai

 • Az egészséges emésztés elősegítése


  A masticha az egyik leghatékonyabb természetes anyag a Helicobacter pylori baktérium által okozott emésztési problémák megelőzésére és kezelésére, amely a gyomorfekély és a gyomorhurut fő oka. A Masticha nemcsak elpusztítja ezt a baktériumot, hanem helyreállítja a gyomor és a belek károsodott bélbolyhát is. A Masticha segít más emésztési panaszok esetén is, például puffadás, hasmenés vagy székrekedés megoldásában is, mivel javítja a perisztaltikát, a gyomornedv kiválasztását és elősegíti az emésztőenzimek termelődését.
 • Antioxidáns hatások


  A maszticha erős antioxidáns, amely megvédi az emésztőrendszert a szabad gyököktől, amelyek oxidatív stresszt és sejtkárosodást okozhatnak. A maszticha emellett növeli a glutation szintjét, amely fontos antioxidáns molekula a szervezetben. A Masticha így segít megelőzni a gyulladást, a fertőzéseket és az emésztőrendszer degeneratív betegségeit.

 • A bél mikroflóra erősítése


  A Masticha pozitív hatással van a bélben lévő jótékony baktériumok egyensúlyára, amelyek elengedhetetlenek az emésztés, az immunitás és az anyagcsere megfelelő működéséhez. A Masticha prebiotikumként, azaz a jó baktériumok növekedését és aktivitását elősegítő anyagként működik. A Masticha probiotikumokat is tartalmaz, amelyek olyan élő mikroorganizmusok, amelyek közvetlenül a bélben telepednek meg, és hozzájárulnak annak egészségéhez.

Masticha PROBIOTIKUMOK és PREBIOTIKUMOK

A Masticha PROBIOTICS & PREBIOTICS kapszula egy egyedülálló szlovák termék, amelyet saját márkánk, a Herbatica alatt gyártunk. Az eredeti Chios maszticha és más értékes, a bélrendszer egészségét támogató anyagok kombinálásával jött létre - a masticha por mellett inulint és természetes probiotikumokat Lactospore-t is tartalmaz.
Ezek az anyagok szinergikusan működnek a masztichával, hogy fokozzák annak hatását.

 • Inulin: Növényi rost, amely prebiotikumként szolgál. Támogatja a bélrendszer egészségét, és számos egészségügyi előnnyel jár. Prebiotikus tulajdonságai jótékonyan hatnak az egészséges emésztésre, mivel elősegítik a hasznos baktériumok növekedését a bélben. Ily módon fenntartja a bél mikroflóra egyensúlyát és javítja a tápanyagok felszívódását az ételekből. Ezenkívül az inulin más szénhidrátokhoz képest alacsonyabb kalóriaértékkel rendelkezik, ami előnyös lehet a cukorbetegek számára, és hozzájárul az optimális testsúly fenntartásához. Előnye az emésztőrendszer egyensúlyának fenntartásában is rejlik, ami elengedhetetlen a szervezet betegségekkel szembeni védelemhez.
 • Probiotikumok: Élő mikroorganizmusok, amelyek a bélben élnek és hozzájárulnak annak egészségéhez.
  A Masticha Probiotics & Prebiotics Lactospore 6M probiotikumot (Bacillus Coagulans 1205-LactoSpore 6 BLN) tartalmaz, egy természetes alapú probiotikumot, amely segít a káros mikroorganizmusok túlszaporodásának leküzdésében. A piacon a probiotikumok különböző változatai vannak forgalomban, amelyek bifidobaktérium vagy laktobacillus törzseket tartalmaznak, de ezek komplikációkat okozhatnak a SIBO - vékonybélbaktériumok túlszaporodása szindrómában szenvedőknél.
  A lactospore egy speciális baktériumkomplexum, amely különbözik a fent említett változatoktól. Nem tartalmazza a fent említett baktériumtípusokat, ami előnyös a különböző allergiákban szenvedő egyének számára. Ez a speciális baktériumkomplexum alternatívát jelent összetettségét és alkalmasságát tekintve a különböző típusú allergiás reakciók esetében.
 • C-vitamin: Antioxidáns, amely védi a sejteket a szabad gyököktől és támogatja az immunrendszert.

 


A Masticha kapszulaformában kerül feldolgozásra, ami egyszerű és pontos adagolást és kényelmes szedést tesz lehetővé. A Masticha probiotikum és prebiotikum kapszula vegán termék.

A Masticha PROBIOTICS & PREBIOTICS egy étrend-kiegészítő, amelyet kifejezetten az egészséges gyomor és a megfelelően működő immunitás támogatására terveztek. Mindenki számára alkalmasak, aki természetes módon szeretné támogatni emésztőrendszerét.  A PROBIOTICS & PREBIOTICS Masticha
kapszula, mint valódi chiosi masztichát tartalmazó termék nagyon népszerű az elégedett felhasználók körében.


Mit mondanak a tanulmányok a masticha-ről?

A múltban számos tudományos tanulmány vizsgálta a chios mastiche-ben található anyagokat. Egy 2014-es tudományos tanulmány például a chios mastiche-ben található vegyi anyagok helicobacter pylori baktériumra gyakorolt hatásáról számol be.
A mastichában található anyagok helicobacter elleni baktériumölő hatását más, lektorált folyóiratokban, például a The New England Journal of Medicine-ben vagy a Science direct-en közzétett tanulmányok is bizonyították. Ezt először Huwez és munkatársai írták le a "Masticha kills helicobacter. 

Egy másik fontos tanulmány a P. Marone és csapata, amely során a masticha antibakteriális hatását értékelték a Helicobacter pylori klinikai izolátumai ellen. Az eredmény a kórokozó ötven-kilencven százalékos mértékű kiirtása volt, a masztixkészítmény koncentrációjától függően. A masticha hatását a H. pylori morfológiájára transzmissziós elektronmikroszkópiával értékelték.

A korábbi tanulmányok eredményei alapján, amelyek a masztix antimikrobiális, gombaellenes, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és rákellenes aktivitásával foglalkoztak, ezt a természetes anyagot széles spektrumú terápiás szerként és a természetes terápiák potenciális forrásaként jellemzik. A masticha felhasználása a gyógyászatban több mint ígéretes, és új lehetőségeket és perspektívákat sejtet a jövőre nézve.


 

A mi tippünk:
Olyan tünetektől szenved, mint a hasi fájdalom, gyomorégés, puffadás, gyomornehezedés? A Helicobacter pylori baktérium túlszaporodása a gyomorban lehet az oka. Ezért azt javasoljuk, hogy végezzen otthoni helicobacter pylori-tesztet, ha ezeket a tüneteket tapasztalja.
A helicobacter tesztet egy emésztéstámogató készlet részeként is megvásárolhatja a Masticha PROBIOTICS & PREBIOTICS kapszulákkal együtt.

emésztőkészlet - 2x masticha és helicobacter teszt


Források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11806621/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22414110/