Utasítás a Masztika rágásához

A masztika kristályok eleinte nem tűnhetnek alkalmasnak rágásra, de megfelelő rágástechnikával rágáshoz alkalmas konzisztenciává lehet alakítani, így a lehető legtöbbet kihasználva hasznos összetevőit. Kétféleképpen érhető el a rágáshoz megfelelő keverék, de mindegyik előtt javasoljuk, hogy igyon tiszta vizet a szájüreg megnedvesítésére és a nyáltermelés elősegítésére, ami támogatja a nyers masztika kristályok rágáshoz megfelelő "rágási" konzisztenciává történő egyesítését.

  1. MÓDSZER – A MASZTIKUS KRISTÁLYOK SZÉTRÁGÁSA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Először is a legjobb, ha keményebb masztika kristályt veszünk, és az elülső fogakkal addig rágjuk, amíg simább massza nem képződik. Ha a masztika kristályokat a hátsó fogakkal azonnal megrágjuk, fennáll annak a veszélye, hogy a masztika a fogak közé kerül, és így a kívánt hatás nem érhető el. Miután a masztika kristályokat lágyabb, nyállal kevert anyagra formálják, a masztikát úgy lehet rágni, mint egy klasszikus rágógumit.

  1. MÓDSZER – HAGYJÁK A MASZTIKA KRISTÁLYOKAT MAGÁTÓL SZÉTOLDADNI

A megfelelő "rágógumi" keverék elérésének második módja azon a tényen alapszik, hogy a szájban lévő masztika kristályokat nem fokozatosan rágjuk meg, hanem hagyjuk, hogy a nyál és a szájhő hatására lassan megpuhuljanak a szájban. A masztika kristályok megpuhulása után megrághatók, mint a közönséges rágógumik.

Mit tegyünk, ha a "rágó" keverék túl kemény vagy ellenkezőleg - túl puha?

Ha a szájban lévő masztika tömeg túl kemény, akkor ajánlott még egy lágyabb darabot hozzáadni, amely fokozatosan puhítja az egész keveréket a szájban, vagy keverje a szilárd masztika kristályokat a szájban masztika rágógumival, amely ideális lehetőség azoknak az embereknek, akik először próbálják ki a masztika kristályokat. Ha ellentétes problémánk van - a masztika keverék túl puha és a szájra tapad, akkor ajánlott egy keményebb darab masztikát hozzáadni, ami segít ideális "rágógumi" keverék létrehozásában.

Ha minden masztika kristály túl puha a csomagolásban, hűvösebb környezetben kell tárolni. Néhány órára akár hűtőszekrénybe is helyezhetők.

MIT KEZDJÜNK A MASZTIKÁVAL A MEGRÁGÁSA UTÁN?

A masztika jótékony hatásainak elérése érdekében legalább 15-20 percig kell rágni, de a masztika kristályok még tovább is rághatók. Rágás után a masztika biztonságosan kidobható, mert az összes kívánt anyag már be lett véve a testbe, és lenyelés után a gyomor nem lenne képes ilyen formában megemészteni a masztikát, ennek következtében később kiutasítaná magából a test.


masticha-zuvanie

Masztika kristályok, 10g

A tiszta Chios-i masztixból készült kristályokat rágásra használják. A bennük található hatóanyagok hatékonyak a paradontózis kezelésében, megakadályozzák a fogszuvasodás kialakulását, és jótékony hatással vannak a szájüreg és az emésztőrendszer általános egészségére is. 

Ezt a cikket Lenka készítette Önöknek.

lenka_profilovka