Az immunitás támogatója – a cédrusolaj. Már mindent tud róla? 6 fontos tipp

Mivel többéves tapasztalatom van ezzel az olajjal, úgy döntöttem, hogy közelebb hozom Önökhöz. Mi is ez a növény, amelyből ezt az olajat gyártják? Ez a szibériai cirbolyafenyő (Pinus Sibirica). A cédrus, melyet „az élet fájának” is neveznek, hatalmas fenyő, akár 35-40 m magasra is nőhet. Hatásainak köszönhetően ez a fa mindig is imádat tárgya volt a szibériai tajga lakói között.

Az olaj széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően a háztartásban mindennapi segédnek is tekinthető. Akár közvetlen fogyasztásra (kanalanként), akár a hő által nem kezelt ételekbe (saláták stb.) használja, ez az olaj nem okoz csalódást.

 pohar-cedroveho-oleja

Miért érdemes a cédrusolajat használni?

1. Alkalmas belső fogyasztásra

Az olaj megkönnyíti a gyulladásos betegségek lefolyását, amilyen a láz, a megfázás, a nátha vagy az influenza.  A légutak gyulladása is gyorsabban gyógyul a segítségével. „Életrekeltő” hatása van, támogatja az immunrendszert. 

2. Alkalmas külső használatra

Bőrproblémák esetében (pikkelysömör, atopiás ekcéma stb.) alkalmazza közvetlenül a bőrre. Segítséget nyújt neurodermatitisznél, felgyorsítja az égési és egyéb sebek gyógyulását.

3. Magas tápértékű élelmiszer

A cédrusolaj a cédrusdió magjainak hidegen történő préselésével jön létre és magas tápértékű biológiailag aktív élelmiszernek tekinthető. Tápanyag-aránya kimagasló minőségű, értékes fehérje, zsír és szénhidrát komplexet tartalmaz, valamint vitaminokat (A, B, E, D, F) és nyomelemeket.

4. 15 ml naponta

Ez az ajánlott napi adag.

5. Az E vitamin ajánlott napi adagjának 55%-t tartalmazza

Ennyi E vitamint visz be szervezetébe minden nap, amennyiben 15 ml cédrusolajat fogyaszt el. Ezenkívül a telítettlen zsírsavak gazdag forrása is.

 

Bónusz a végére

A cédrusból készült termékek támogatják az érrendszert is. A cédrus C és A vitaminokban gazdag.

 1160-300x225

A cédrusból készült termékeket a kozmetikában is használják. Néhányat a Herbatica.hu-n talál.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíthessük Önt a legfontosabb és legújabb információkró az egészség, szépség és természet világából. Ne maradjon le erről a lehetőségéről, hiszen csak olyan tartalmat osztunk meg, amit mi is szívesen olvasnánk. Itt iratkozhat fel.